Antena 3 CNN Actualitate Risc de inundații în nordul Moldovei din cauza topirii bruște a zăpezii. Cum se pregătesc autoritățile

Risc de inundații în nordul Moldovei din cauza topirii bruște a zăpezii. Cum se pregătesc autoritățile

Autoritățile din nordul țării se pregătesc să facă față eventualelor inundații ce ar putea fi provocate de încălzirea bruscă a vremii și de topirea rapidă a zăpezii.

Risc de inundații în nordul Moldovei din cauza topirii bruște a zăpezii. Cum se pregătesc autoritățile
Sursa foto: ISU Dâmboviţa
de Paul Ciurari    |    Ştefan Petrică    |    10 Apr 2023   •   17:08

Temperaturile au crescut brusc, iar cantitățile mari de precipitații căzute săptămâna trecută ar putea crea probleme, în nordul Moldovei.

A fost emis un cod galben de avertizare hidrologică pentru râurile Siret, Prut și Bahlui, acolo unde ar putea fi cele mai mari probleme.

La râurile de munte din zona Suceava și Neamț, cursul apelor a început să crească. Zăpada a început să se topească, dar până acum totul este în limite.

În municipiul Iași, primarul a cerut celor de la Apele Române, dar și Companiei de Apă și Canal, să verifice în permanență starea debitelor.

Citește și: Cum va fi vremea de Paște în România. Prognoza meteo de la ANM pentru fiecare regiune din țară

Le-a cerut celor de la compania de canalizare să desfunde toate gurile de canale fluviale pentru ca topirea zăpezii să nu creeze probleme și să nu fie inundate, în special acele zone mai joase din oraș.

De asemenea, primarul Mihai Chirica a anunțat că a pregătit deja peste 1.000 de saci cu nisip pentru a crea eventuale baraje și a pregătit și pompele pentru redirecționarea apelor, dacă acest lucru va fi necesar.

×
Subiecte în articol: Moldova inundatii alerta
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close