Antena 3 CNN Actualitate Ce riscă românii care merg în vacanţă în Grecia cu maşina şi încalcă aceste reguli. "Sancțiunile pot ajunge să strice o vacanță"

Ce riscă românii care merg în vacanţă în Grecia cu maşina şi încalcă aceste reguli. "Sancțiunile pot ajunge să strice o vacanță"

Românii care merg în vacanţă în Grecia cu maşina trebuie să știe la ce riscuri se expun, dacă încalcă regulile de circulație.

Ce riscă românii care merg în vacanţă în Grecia cu maşina şi încalcă aceste reguli. "Sancțiunile pot ajunge să strice o vacanță"
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    04 Iul 2023   •   16:00

În unele cazuri, românii care preferă Grecia ca destinaţie de concediu se pot trezi și cu maşina confiscată, pentru câteva zeci de zile.

"În Grecia, o destinație foarte mult aleasă de către români, regulile de circulație sunt aceleași ca și în România, sancțiunile aproximativ identice, cu o completare că, în afară de sancțiunea în bani, există niște sancțiuni complementare. 

Și sancțiunile complementare chiar pot ajunge în situația în care să strice o vacanță", explică Adrian Lazăr, consultant în transporturi rutiere.

Concediile la volan au căpătat amploare în timpul pandemiei. Însă, trebuie să știți la ce să vă așteptați dacă nu respectați regulile țării unde călătoriți. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Tot în Grecia, de exemplu, pentru orice regulă încălcată, vi se poate confisca mașina între 20 și 60 de zile, în funcție de gravitatea faptei.

"Dacă facem o parcare neregulamentară într-un loc care nu este amenajat pentru așa ceva, în afara sancțiunii, care este între 30 și 70 de euro, vom fi în situația de a ni se reține autovehiculul pentru 20 de zile", spune Adrian Lazăr.

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close