Antena 3 CNN Actualitate RO Vaccinare: ”O nouă bazaconie de import” | Virusul ”pulverizat” din elicoptere

RO Vaccinare: ”O nouă bazaconie de import” | Virusul ”pulverizat” din elicoptere

Grupul de comunicare al CNCVA atrage atenția asupra unei alte încercări de dezinformare care s-a viralizat pe rețelele de socializare. Virusul ”pulverizat” din elicopter este ”o nouă bazaconie de import”, transmite grupul de comunicare după verificarea făcută de jurnaliștii AFP.

RO Vaccinare: ”O nouă bazaconie de import” | Virusul ”pulverizat” din elicoptere
Sursa foto: Facebook/RO Vaccinare
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Feb 2022   •   20:39

„O nouă bazaconie de import distribuită de zeci de mii de ori în doar câteva zile: Virusul este „pulverizat” din elicoptere! FALS!

Un clip republicat de o persoană a fost preluat de peste 54 de mii de utilizatori în doar 4 zile. În clip este prezentată o formație de elicoptere care degajă fum. Elicoptere din clip nu sunt din dotarea structurilor din Sistemul Național de Apărare și imaginile nu sunt din România.

Îi rugăm pe colegii noștri de la Ministerul Afacerilor Interne, Romania, Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro și Forţele Aeriene Române să ne ofere mai multe informații.

După cum precizează „autorul”, clipul a fost șters în urma raportărilor, dar a decis că este o bazaconie cu mult potențial și l-a repostat.

Dezinformări similare au fost demontate de AFP. Avem dovezile: https://bit.ly/3L8O1Me

Fiecare se poate implica. Raportați informațiile false. Cele mai virale pot fi semnalate la agenția care se ocupă de fact-checking în România: https://verificat.afp.com/contact sau prin e-mail: [email protected].”, a transmis CNCAV pe Facebook.

 

×
Subiecte în articol: RO Vaccinare virus dezinformare
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close