Antena 3 CNN Actualitate Robert Cazanciuc îi dă replica lui Iohannis: "E inacceptabil să pună în seama Parlamentului numărul mare de cazuri pozitive"

Robert Cazanciuc îi dă replica lui Iohannis: "E inacceptabil să pună în seama Parlamentului numărul mare de cazuri pozitive"

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, l-a criticat pe Klaus Iohannis pentru că a pus în seama Parlamentului numărul uriaș de cazuri pozitive de coronavirus din ultimele zile.

Robert Cazanciuc îi dă replica lui Iohannis: "E inacceptabil să pună în seama Parlamentului numărul mare de cazuri pozitive"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    14 Iul 2020   •   21:30

”În mod inadmisibil, preşedintele dă vina pe Parlament pentru prostiile Guvernului său. Este inacceptabil ca preşedintele Iohannis să pună în seama Parlamentului numărul de cazuri pozitive din ultimele zile”, a declarat Robert Canzanciuc, în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul Senatului a atras atenția că virusul e cât se poate de real și că autoritățile trebuie să ia măsuri. De asemenea, el a subliniat importanța unei legii a carantinei.

”E nevoie de o lege a carantinei în mod clar. Nimeni nu spune că nu trebuie restrânse anumite drepturi şi libertăţi pentru a controla pandemia, dar dacă Constituţia ne dă voie. Trebuie o lege pentru a ne asigura că restrângerea lor nu se face în mod abuziv, după bunul plac al Guvernului Orban sau oricare Guvern ar veni la putere. PSD nu tergiversează nimic. Când domnul Iohannis era în week-end, vă reamintesc că Parlamentul lucra până la 4 dimineaţa. Parlamentarii PSD au fost aici pentru a repara prostiile din proiectul de lege al Guvernului Orban”, a mai spus el.

Cazanciuc spune că autoritățile au nevoie de pârghii pentru a putea preveni pandemia, dar că, în același timp, e nevoie și de garanții că nu vor fi făcute abuzuri discreționare.

Iohannis, anunț după creșterea infectaților cu COVID: PSD tergiversează carantinarea

Klaus Iohannis a spus, în discursul pe care l-a susținut astăzi, că infecția cu coronavirus este cât se poate de reală și dificilă, un un impact devastator asupra lumii și a României.

Iohannis s-a declarat siderat de felul în care PSD a reacționat în Parlament vizavi de legea care reglementează izolarea și carantinarea.

"Este o lege care a fost introdusă în Parlament în regim de urgență, iar toată lumea s-a așteptat la regim de urgență. Este urgentă nevoie de această lege. PSD a venit cu argumente false. Zicea că trebuie să vină guvernul mai repede cu această lege. Guvernul nu putea fără argumentele CCR. PSD reclamă că legea nu e bine făcută. Păi, rațiunea dezbaterilor este găsirea celei mai bune forme. Una peste alta, putem să constatăm că PSD tergiversează această discuție.

Trebuie să recunosc, mă surprinde cinismul. Ce se întâmplă de fapt este că PSD privează guvernul de un instrument foarte important, absolut necesar în contextul epidemiei. Vă spun drept, este șocant fiindcă această tergiversare, prin care PSD vrea să pară important sau interesant, poate să coste viața a zeci sau sute de români", a declarat Iohannis.

×
Subiecte în articol: Robert Cazanciuc Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close