Antena 3 CNN Actualitate Robert Cazanciuc: "Noul ministru USR-ist este consecvent ipocriziei partidului său. Astăzi sfidează voința poporului"

Robert Cazanciuc: "Noul ministru USR-ist este consecvent ipocriziei partidului său. Astăzi sfidează voința poporului"

Senatorul Robert Cazanciuc a lansat un atac dur la adresa actualei guvernări pe care o acuză că sfidează voința poporului exprimată prin referendumul pentru justiție, doar pentru a acoperi incompetența și indolența guvernului.

Robert Cazanciuc: "Noul ministru USR-ist este consecvent ipocriziei partidului său. Astăzi sfidează voința poporului"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    30 Dec 2020   •   18:30

Senatorul Robert Cazanciuc acuză Guvernul Cîţu că vine cu "surprize" în timp ce românii se pregătesc de anul nou.

"În timp ce românii se pregătesc pentru trecerea în Noul An, guvernul Cîțu vine cu o surpriză: ordonanța de urgență care răstoarnă voința suverană exprimată prin referendumul pentru justiție.

La finalul anului 2019, prevederea privind formarea completelor de trei în apel a fost amânată pentru un an de zile tocmai pentru a se pregăti aplicarea ei. Guvernarea liberală a știut că legea va intra în vigoare, dar nu a făcut niciun fel de demers să fie respectată”, spune PSD în postarea de pe Facebook.

Robert Cazanciuc: "Mă îndoiesc că acest act are avizul CSM”

"În schimb, noul ministru USR-ist este consecvent ipocriziei partidului său. Așa cum au refuzat să vină în Senat să voteze inițiativa "Fără penali în funcții publice”, astăzi sfidează voința poporului exprimată prin referendumul pentru justiție, doar pentru a acoperi incompetența și indolența guvernului. Mă îndoiesc că acest act are avizul CSM”, mai spune PSD în postarea de pe Facebook.

Cazanciuc a mai precizat că se aşteaptă "ca Avocatul Poporului, fiind de partea poporului, să sesizeze CCR pentru flagranta încălcare a voinței suverane a peste 6,5 milioane de români.

Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de astăzi o OUG în domeniul organizării judiciare, prin care legea ce prevede formarea completurilor din 3 judecători ar fi amânată. Potrivit rezultatelor referendumului pe teme de justiţie din mai 2019, la întrebarea privind interzicerea adoptării OUG în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare, 6.477.865 de răspunsuri au fost favorabile.

Guvernul argumentează necesitatea acestei amânări prin faptul că ”schemele de personal ale instanțelor judecătorești sunt subdimensionate, iar aplicarea deciziei privind completurile de 3 judecători ar putea să pună în dificultate funcționarea sistemului judiciar în ansamblu”.

×
Subiecte în articol: Robert Cazanciuc PSD referendum Justiție
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close