Robert Cazanciuc, uns ministru al Justiţiei. "Voi încerca să dezvolt o relaţie solidă cu CSM, cu asociaţiile de magistraţi şi cu Parlamentul"

de D.D.    |    15 Apr 2013   •   19:42

Noul ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc, a depus, luni, jurământul de învestitură la Cotroceni. La ceremonie au participat preşedintele Băsescu, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi premierul Victor Ponta. Robert Cazanciuc a preluat mandatul de ministru al Justiţiei luni seara, la ora 19.15, în prezenţa premierului Victor Ponta.

"Voi încerca să dezvolt o relaţie solidă cu CSM, cu asociaţiile de magistraţi şi cu Parlamentul" a declarat Robert Cazanciuc în cadrul ceremoniei de primire a mandatului de la prim-ministrul Ponta.

Ascultaţi întreaga declaraţie a ministrului:


La evenimentul de la Cotroceni au mai fost prezenţi preşedinţii Camerelor Parlamentului, Valeriu Zgonea şi Crin Antonescu, vicepremierul Liviu Dragnea, şi miniştrii Radu Stroe, Titus Corlăţean, Dan Şova, Eugen Teodorovici, Nicolae Bănicioiu, Remus Pricopie, Mihnea Costoiu, Doina Pană şi Daniel Constantin.

Din partea Preşedinţiei, la eveniment au fost prezenţi consilierii Cristian Diaconescu şi Iulan Fota, lipsind Daniel Funeriu.

Ce a declarat Traian Băsescu în cadrul ceremoniei de învestire

Preşedintele Traian Băsescu a semnat astăzi decretul pentru numirea lui Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei.

Robert Cazanciuc a fost procuror din 1996 şi secretar general la Ministerul Afacerilor Externe din 2009. Robert Cazanciuc are, potrivit ultimei sale declaraţii de avere, un apartament în Bucureşti, o casă la Chitila şi două maşini, dar şi un credit la bancă în valoare de 108.000 de euro.x close