Antena 3 CNN Actualitate Robert Negoiţă: Reprezentanţii ANAF mi-au cerut bani înainte de alegeri, ca să evit controalele

Robert Negoiţă: Reprezentanţii ANAF mi-au cerut bani înainte de alegeri, ca să evit controalele

 Robert Negoiţă: Reprezentanţii ANAF mi-au cerut bani înainte de alegeri, ca să evit controalele
Sursa foto: Foto: Mediafax
03 Mar 2011   •   14:23

Noi acuzaţii la adresa oficialilor ANAF. Deputatul PSD Robert Negoiţă a declarat că reprezentanţii ANAF i-au cerut bani înainte de alegeri, pentru a evita controalele. Suma care i-a fost cerută se ridică la 500.000 de euro.Negoiţă susţine că a refuzat să dea mită, drept urmare firmele sale au fost controlate, iar Fisc-ul a instituit sechestru pe bunurile sale. 

„Am fost contactat de nişte persoane şi mi s-a propus sau, mă rog, mi s-a sugerat să plătesc suma de 500.000 de euro ca să fiu lăsat în pace, altfel o să am probleme mari. Evident că nu am plătit şi a urmat ceea ştiţi şi e de notorietate. Au trimis un control abuziv care a încălcat orice lege sau regulament. În urma controlului, mi-au pus sechestru pe proprietăţi şi pe unele conturi”, a declarat Robert Negoiţă în exclusivitate pentru Antena 3. 

Deputatul a anunţat că va organiza o conferinţă de presă pentru a prezenta mai multe informaţii referitoare la acest caz. Negoiţă a declarat că se va consulta cu avocatul său înainte de a face public numele persoanei care i-a cerut bani.

Acestea nu sunt singurele acuzaţii de luare de mită la adresa reprezentanţilor ANAF şi, mai ales, la adresa liderilor ANAF. Mai mulţi angajaţi ai vămilor, inclusiv şeful vămii Ploieşti, Cornel Costea, au declarat că preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, ar fi beneficiarul final al mitei din vămi. 

Preşedintele ANAF a negat că ar avea vreo implicare în cazul corupţiei din vămi.„Neg orice implicare a mea în asemenea fenomene de protecţie în sistemul vamal românesc. Nu sunt regina şi nici nu cred că există o regină”, a declarat şeful ANAF.

 


×
Subiecte în articol: Robert Negoita control ANAF
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close