Antena 3 CNN Actualitate Robert Negoiţă, scrisoare deschisă către Ludovic Orban: “Prefectul Gheorghe Cojan umblă buimac la cumpărături și habar nu are care-i rolul lui pe planetă”

Robert Negoiţă, scrisoare deschisă către Ludovic Orban: “Prefectul Gheorghe Cojan umblă buimac la cumpărături și habar nu are care-i rolul lui pe planetă”

Robert Negoiță, primarul sectorului 3, i-a transmis premierului Ludovic Orban o scrisoare deschisă prin care solicită ca prefectul Capitalei, Gheorghe Cojan, să fie înlocuit pe motiv că în cea mai mare criză sanitară din istorie „umblă buimac la cumpărături și habar nu are care-i rolul lui pe planetă.”

Robert Negoiţă, scrisoare deschisă către Ludovic Orban: “Prefectul Gheorghe Cojan umblă buimac la cumpărături și habar nu are care-i rolul lui pe planetă”
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    19 Oct 2020   •   17:04

Robert Negoiţă a postat pe Facebook o scrisoare deschisă adresată premierului Ludovic Orban, în care îl atacă dur pe prefectul Capitalei, Gheorghe Cojan.

“Capitala înfruntă cea mai mare criză sanitară din istorie. Rata de infectare la mia de locuitori a depășit pragul scenariului roșu. Guvernul anunță cele mai dure sancțiuni de când a venit pandemia, copiii noștri își iau la revedere de la colegi și intră în scenariul online.

Ei bine, în tot acest timp, reprezentantul Guvernului în București, Capitala țării, prefectul Gheorghe Cojan, umblă buimac la cumpărături și habar nu are care-i rolul lui pe planetă. Din nefericire pentru noi, rolul lui se referă zilele acestea la viața noastră, a locuitorilor Capitalei.”, spune primarul sectorului 3, Robert Negoiţă într-o postare pe Facebook.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojan, s-a contrazis cu premierul Ludovic Orban, în privinţa paturilor de la ATI, respectiv în privinţa trecerii Capitalei pe scenariul roşu, de luni

“Omul cu plasele în mână se uită buimac la noi și ne anunță că nu știe nimic, nici indicele de infectare, nici măsurile de urgență, nici despre scenariul roșu, pentru că e duminică și are alte preocupări pe vreme de pandemie, să facă cumpărături și ne cere să stăm liniștiți la locul nostru până mâine, când s-o dumiri și el care e treaba asta cu pandemia și cu acest COVID ticălos care i-a stricat, colac peste pupază, și planurile de concediu în mijloc de octombrie...”, mai spune Robert Negoiţă, în postarea de pe Facebook.

Edilul reales la Sectorul 3 face şi un apel către premier. "Domnule Orban, vă rog, în numele locuitorilor Capitalei, lăsați-l să plece definitiv în concediu. Și pentru a nu crede că mă cramponez doar în declarațiile halucinante făcute de domnul prefect zilele acestea vreau sa vă conturez tabloul incompetenței acestui personaj și prin alte exemple.

Mâine este ultima zi în care acest om trebuia să constituie consiliile locale și să deblocheze astfel procesul extrem de birocratic prin care primarii aleși deja de o lună să-și preia mandatele.

Dinspre prefectură bubuie o liniște asurzitoare

Ei bine, cu 24 de ore înainte de acest deadline, dinspre Prefectură bubuie o liniște asurzitoare și mă întreb extrem de neliniștit dacă domnul prefect doarme sau a plecat în concediu.

În calitate de reprezentant al administrațiilor locale îmi dau seama că aveți nevoie de ajutorul nostru în această luptă fără precedent. Și vreau să vă fim parteneri. Dar, vă rog, ajutați-ne să vă ajutăm!

Trebuie să înțelegeți că prin trimisul dumneavoastră în teritoriu, prea adormitul prefect al Capitalei, este blocată activitatea administrațiilor locale. Copiii noștri pleacă în scenariul roșu, în online, iar noi, ca primărie, în lipsa unei conduceri legitime, alese de o lună, repet, stăm cu mâinile legate și chiar nu putem să vă ajutăm. De exemplu, să achiziționăm tablete, să facem echipă pentru copiii noștri."

 “Domnul prefect ne-a comunicat că se acceptă doar plata... cash. Noaptea minții!”

"Un al doilea exemplu, primăriile trebuie să-i plătească pe cei care au asigurat buna funcționare a alegerilor locale de la sfârșitul lunii septembrie. Deși l-am rugat instituțional să fie de acord să facem aceste plăti online, lucru absolut normal în vreme de pandemie, când, pe lângă interacțiunea umană care se recomandă a fi evitată, în egală măsură este indicat să evităm și lucrul cu banii cash, domnul prefect ne-a comunicat că se acceptă doar plata... cash. Noaptea minții!

Înainte să le cerem bucureștenilor să respecte cele mai dure măsuri de la începutul pandemiei, vă rog să-i respectăm și noi. Numiți un prefect care să îi ajute să facă ce le cereți. În acest moment, aveți doar un personaj care doarme cu capul pe Capitală, cu frâna de mână trasă!”, a încheiat mesajul pe Facebook Robert Negoiţă, primarul sectorului 3, Bucureşti.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Robert Negoita
Parteneri
Mafia lemnului, atac devastator pe Valea Vaserului după o licitaţie
x close