Antena 3 CNN Actualitate Roberta, o fată din Icușești, i-a impresionat până la lacrimi pe militarii veterani români: "Sunt oameni plini de curaj"

Roberta, o fată din Icușești, i-a impresionat până la lacrimi pe militarii veterani români: "Sunt oameni plini de curaj"

O tânăra de 16 ani din judeţul Neamț a devenit celebră în mediul online după ce a scris un eseu cu un mesaj puternic, despre veteranii din teatrele de operaţiuni.

Roberta, o fată din Icușești, i-a impresionat până la lacrimi pe militarii veterani români: "Sunt oameni plini de curaj"
de Sebastian Bădiță    |    07 Noi 2020   •   22:10

Eseul va fi licitat anul viitor în cadrul acţiunii de strângere de fonduri "Pentru cei rămaşi" organizat de Asociaţia Militarilor Veterani (AMVVD) şi Artmark. Ediţia din acest an se va desfăşura pe 11 noiembrie.

Ea este Roberta Căutişanu are 16 ani şi este elevă la Colegiul Naţional Roman Vodă. Locuieşte în comuna Icuşeşti din judetul Neamţ, într-o casă modestă, dar părinţii se străduiesc să-i ofere toate condiţiile pentru ca Roberta să poată invăţa la fel ca şi colegii ei de la oraş.

Roberta a scris un eseu despre veteranii din teatrele de operaţii care a impresionat prin profunzimea mesajului.

Mama sa a încercat până acum să o îndrume spre alternativă care să o ţină mai aproape de sat, dar se vede nevoită să accepte dorinţa Robertei, aceea de a urma o carieră militară.

Roberta este un copil bun aşa cum o caracterizează toata lumea, inclusiv diriginta care este şi profesoara ei de limba română.

Reprezentanţii veteranilor militari din teatrele de operaţiuni au venit personal pentru a discuta cu Roberta şi pentru a o felicita.

Ediţia din acest an a licitaţiei Pentru cei rămaşi va avea loc pe data de 11 noiembrie. Banii strânşi în cadrul evenimentului vor contribui la construcţia Centrului de recuperare al veteranilor de la Târgovişte.

Antena 3 este partener al evenimentului.

×
Subiecte în articol: AMVVD Artmark
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close