Antena 3 CNN Actualitate Kovesi: Nu exclud o candidatură pentru DNA

Kovesi: Nu exclud o candidatură pentru DNA

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat, luni, că nu exclude o candidatură pentru Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi nicio eventuală funcţie ce presupune o activitate legată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) sau de activităţi anticorupţie, informează Mediafax.

Kovesi: Nu exclud o candidatură pentru DNA
Sursa foto: Foto: Mediafax
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Oct 2012   •   18:41

"Aşa cum am declarat în mai multe rânduri doresc să-mi continui activitatea în calitate de magistrat. Consider că lupta anticorupţie este o dimensiune importantă prin prisma MCV şi a implicaţiilor pe care le are pentru România", a susţinut Codruţa Kovesi, în cadrul unei declaraţii de final de mandat ca procuror general al României.

Codruţa Kovesi a anunţat, luni, că începând de marţi, 2 octombrie, ziua în care îi încetează ei activitatea ca procuror general, l-a delegat, pentru o perioadă de şase luni, pe procurorul şef al DNA, Daniel Morar, în funcţia de prim-adjunct al procurorului general, funcţie deţinută de Marius Iacob (care fusese delegat, nu numit, în această poziţie).

Astfel, Daniel Morar preia funcţia rămasă vacantă ca urmare a plecării lui Marius Iacob, care se întoarce la conducerea Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din PICCJ, iar Valentin Şelaru se întoarce la Parchetul Curţii de Apel Braşov.

Biroul de presă al DNA a comunicat că în cursul zilei de marţi, când Daniel Morar preia conducerea Ministerului Public va anunţa cine va asigura interimatul la Direcţia Naţională Anticorupţie, informează Mediafax.

Surse judiciare o indică pe Laura Oprean, procuror şef adjunct al DNA.

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a anunţat, în 17 septembrie, declanşarea procedurii de selecţie a procurorilor pentru funcţiile de procuror general al României şi procuror şef al DNA, în locul Codruţei Kovesi, respectiv Daniel Morar (al cărui mandat a expirat în 16 februarie, fiind delegat pe funcţie încă un an-n.r.).

Potrivit regulamentului de numire a procurorilor şefi, CSM are termen 60 de zile până la emiterea unui aviz (consultativ) la propunerea înaintată de ministrul Justiţiei, decizia finală urmând a fi luată însă de preşedintele României.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close