Antena 3 CNN Actualitate Rodrigo Maxim, preşedintele FSTFR, despre toaleta defectă din trenul CFR care a împroşcat călătorii cu dejecţii

Rodrigo Maxim, preşedintele FSTFR, despre toaleta defectă din trenul CFR care a împroşcat călătorii cu dejecţii

Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR), a intervenit, miercuri, în exclusivitate la Antena 3, unde a vorbit despre incindentul de seara trecută care a oripilat o ţară întreagă. Toaleta dintr-un vagon al unui tren CFR s-a stricat şi a împroşcat călătorii cu dejecţii.

Rodrigo Maxim, preşedintele FSTFR, despre toaleta defectă din trenul CFR care a împroşcat călătorii cu dejecţii
Sursa foto: CFR Călători Facebook/ Captură știripesurse.ro
de Iulia Gorgorin    |    14 Iul 2021   •   17:23

Seara de marţi, 13 iulie, a fost una cu adevărat de coşmar pentru turiştii care se întorceau seara trecută de la mare, după ce toaleta dintr-un vagon s-a stricat şi a împroşcat călătorii cu dejecţii.

Oamenii se întorceau cu trenul de la Mangalia la Bucureşti

Aşadar, cei mai ghinionişti turişti au avut o noapte de groază. Deşi au plătit aproape 40 de lei pe bilet, oamenii au îndurat un miros insuportabil, pe care nici măştile de protecţie nu au putut să îl oprească.

Dejecţiile s-au scurs prin plafonul vagonului, direct peste călători

Rodrigo Gabriel Maxim, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR), a intervenit miercuri în emisiunea "Decisiv" de la Antena 3, unde a vorbit în exclusivitate, despre incidentul nefericit din tren.

Rodrigo Maxim: "Este revoltător ce se întâmplă cu transportul feroviar de călători din România"

În anul 2021, anul căilor ferate europene, în România sunt trenuri vechi ce nu asigură confortul minim pentru călători şi cu o lipsă mare de piese de schimb. Mai mult, suntem în a doua jumătate a anului 2021, fără bugete, venituri şi cheltuieli aprobate pentru anul 2021 la CFR Călători. Suntem în sezon, cu caniculă şi cu aer condiţionat care funcţionează defectuos, cum s-a întâmplat şi în 13 iulie cu trenul tineretului despre care vorbeaţi, când conducta de apă de la aerul condiţionat s-a înfundat şi apa, în loc să curgă în afara vagonului, curgea în interiorul vagonului, stropind călători. Bineînţeles, din câte am aflat, s-a stricat şi un WC, dar pentru că era vagon etajat, acele vagoane nu sunt dotate cu WC-uri ecologice şi a existat un miros insuportabil.

Ce mesaj are președintele FSTR pentru premierul Cîţu şi ministrul Drulă

Da, trebuie întrebat ministrul Transporturilor, domnul Cătălin Drulă, preşedintele Autortităţii de Reformă Feroviară, domnul Gigi Gavrilă şi directorul general al CFR Călători, domnul Ovidu Vizante, unde sunt trenurile noi ce trebuiau achiziţionate pe fonduri europene şi care trebuiau să îi fie în circulaţie, încă de la începutul anului 2021. Şi de ce nu există proiecte noi pe fonduri europene pentru alte trenuri noi, pentru schimbarea în totalitate a tuturor trenurilor vechi de călători. Şi cetăţenii români au dreptul de a călători, ca orice cetăţean european. De vină a fost şi aerul condiţionat care funcţiona defectuos şi automat a fost un miros insuportabil în vagon.

 Vrem să îl întrebăm şi noi pe domnul prim-ministru Cîţu, pe domnul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, pe toată lumea. De ce nu aprobă buget de venituri şi cheltuieli, pentru că CFR Călători se confruntă cu o lipsă mare de piese de schimb. Deci nu avem nici măcar şuruburi, piuliţe, piese elementare, becuri. Deci, mecanicul de locomotivă merge în întuneric. Nu au becuri pe locomotive. Când ajungi la cap de secţie, la dormitoare, nu au becuri. Aşa ceva este de neimaginat", a spus Rodrigo Maxim, preşedintele FSTFR.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close