Antena 3 CNN Actualitate Un român s-a trezit cu 2.000.000 de lei în cont. A refuzat să returneze banii și și-a cumpărat BMW

Un român s-a trezit cu 2.000.000 de lei în cont. A refuzat să returneze banii și și-a cumpărat BMW

Administratorul unei firme din Bucureşti a fost condamnat definitiv la doi ani şi o lună de închisoare cu executare pentru că a refuzat să îi restituie unei companii partenere 2.000.000 de lei, transferaţi în cont din greşeală.

Un român s-a trezit cu 2.000.000 de lei în cont. A refuzat să returneze banii și și-a cumpărat BMW
Sursa foto: Getty Images
de Gabriel Dano    |    29 Mar 2022   •   16:50

Marian Răducu, administrator al unei firme din Capitală, şi Eugen Plopeanu au fost trimişi în judecată pentru însuşirea bunului ajuns din eroare la făptuitor, tăinuire şi fals. Totul a început în 2015, când între o companie de construcţii din Timişoara şi firma administrată de Marian Răducu a fost încheiat un contract de subantrepriză, având ca obiect executarea de lucrări de alimentare cu apă şi reţele de canalizare, preţul total al contractului fiind de 181.645 lei.

La un moment dat, după plata mai multor facturi, secretara firmei din Timişoara a vrut să îi achite firmei administrate de Marian Răducu o factură de 8.000 de lei. Din eroare, i-a transferat firmei conduse de Răducu suma de 2.016.985 lei, scrie Adevărul.

Când şi-a dat seama de greşeala făcută, reprezentanta firmei din Timişoara a luat legătura telefonic cu Marian Răducu, rugându-l să restituie suma achitată în plus. Bărbatul i-a comunicat că nu are cunoştinţă despre această eroare şi a asigurat-o că va restitui suma achitată din eroare.

„Înainte de terminarea programului de lucru, în data de 21.06.2016, martora a încercat din nou să ia legătura cu inculpatul, însă acesta avea telefonul închis. În cursul zilei de 22.06.2016, martora a încercat din nou să ia legătura cu inculpatul, însă telefonul acestuia era în continuare închis, trimiţând inculpatului şi mesaje, atât prin aplicaţia whatsapp, cât şi SMS, fără a prim vreun răspuns”, se arată în rechizitoriu.

După ce a fost înştiinţat de plata eronată, bucureşteanul a început să facă retrageri sau plăţi masive din contul firmei. Pentru a justifica retragerea unei sume de 650.000 de lei, firma administrată de Răducu a încheiat două contracte de împrumut cu Eugen Plopeanu. Ambele contracte, care figurau încheiate în 2010 şi 2015, aveau scadenţa în data de 20 iunie 2016, la câteva zile după transferul eronat al uriaşei sume.

Ancheta a mai scos la iveală că din banii ajunşi din greşeală în contul său, Marian Răducu a cumpărat şi două BMW-uri din Germania, un BMW 640 I Grand Coupe şi un BMW X5. Judecătorii Curţii de Apel Timişoara au reţinut că Răducu şi Plopeanu au încercat să regrete comiterea faptelor, dar acest lucru s-a întâmplat prea târziu. Magistraţii au considerat că regretele nu sunt sincere.

 

 

 

×
Subiecte în articol: bani cont fals condamnat la inchisoare
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close