Un român arestat, din greşeală, în Italia a fost eliberat după 4 luni de închisoare

de Georgiana Adam    |    08 Feb 2021   •   21:15
Un român arestat, din greşeală, în Italia a fost eliberat după 4 luni de închisoare

Românul în vârstă de 38 de ani a fost acuzat pe nedrept de furt în 2020. El a fost achitat acum câteva zile după ce a demonstrat în instanţă că este nevinovat.

Românul în vârstă de 38 de ani a obținut revizuirea procesului și achitarea completă din partea Curții de Apel Calabria, după ce împreună cu avocatul său italian a demonstrat în instanță că faptele pentru care a fost condamnat nu au fost comise de el, la mijloc fiind vorba de o confuzie.

Potrivit presei locale, totul a început în 2007 când românul a fost arestat în Italia şi extradat în România în baza unui mandat european de arestare din cauza unor probleme cu legea pe care acesta le avea în țară.

După ce şi-a ispăşit pedeapsa în perioada 2017- 2011, el a plecat in Anglia pentru a-şi găsi un loc de muncă.

În toamna anului trecut românul a venit în Italia pentru a-şi vizita rudele. Când a trecut granița cu Franța a aflat cu stupoare că pe numele său figura un mandat de arestare pentru niște presupuse furturi, comise pe 25 februarie 2009 în Sicilia, dată la care bărbatul era de fapt în România îspăşindu-şi pedeapsa pentru infracţiunule comise în 2017.

"Este evident că a fost confundat cu altcineva. Această eroare putea fi evitată de statul italian, dacă avea la cunoștință extrădarea lui”, a spus avocatul românului care a făcut patru luni închisoare pe nedrept.

Avocatul a obținut revizuirea procesului și achitarea completă din partea Curții de Apel Calabria. Mai mult el va depune şi o cerere de despăgubire pentru timpul petrecut în închisoare.

"Este o poveste cu final fericit, dar clientul meu a petrecut pe nedrept patru luni de detenție din cauza unei erori care cu siguranță putea fi evitată”, a mai adăugat avocatul românului, potrivit presei locale.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close