Antena 3 CNN Actualitate Cine este românul care a câștigat un Emmy pentru serialul ”Game of Thrones”. Locuiește în Sibiu

Cine este românul care a câștigat un Emmy pentru serialul ”Game of Thrones”. Locuiește în Sibiu

Singurul român care a câştigat un premiu Emmy pentru efectele vizuale din seria de succes Urzeala Tronurilor (Game of Thrones) locuieşte în Sibiu. Robert Șimon este pictor şi designer digital si este cel care a desenat multe dintre scenele spectaculoase din celebrul serial.

Cine este românul care a câștigat un Emmy pentru serialul ”Game of Thrones”. Locuiește în Sibiu
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    28 Ian 2022   •   10:54

Extrem de modest, tânărul vorbeşte foarte rar despre acest premiu şi este pentru prima data când apare în faţa camerei de filmat.

Robert ne-a povestit cum prindeau viaţă scenele fantastice din serialul de succes Urzeala Tronurilor.

„Primeam un excert din scenariu, îl studiam, făceam câteva schiţe, iar în momentul în care se alegea o schiţă finală mă apucam şi detaliam. Am fost visual effects concept artist, asta înseamnă că eram responsabil de designul efectelor vizuale.

A fost recunoaşterea muncii asidue, recunoaşterea maximă. M-am simţit foarte bine. Am fost foarte mândru. Nu se întâmplă în fiecare zi aşa ceva.

De când mă ştiu desenez, pictez. Desenam animale preistorice, desenam dinozauri de mic. Aşa a început fascinaţia pentru natură, pentru trecutul pământului.”, ne-a povestit artistul.

Talentatul tânăr are în prezent mai multe proiecte în derulare în domeniul jocurilor video, iar de curând a încheiat un proiect science fiction pentru Netflix.

 

 

×
Subiecte în articol: Game of Thrones emmy roman
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close