Antena 3 CNN Actualitate Român condamnat la închisoare, după ce l-a omorât pe hoţul care i-a furat motocicleta

Român condamnat la închisoare, după ce l-a omorât pe hoţul care i-a furat motocicleta

Mihai Dinisoae, un român stabilit în Anglia, a fost condamnat la ani grei de închisoare, după ce l-a omorât pe hoţul care i-a furat motocicleta, într-o urmărire ca în filme pe străzile oraşului.

Român condamnat la închisoare, după ce l-a omorât pe hoţul care i-a furat motocicleta
de Alin Tarnovschi    |    19 Dec 2020   •   12:12

În urmă cu câteva zile, judecătorii din Newcastle l-au condamnat pe Mihai Dinisoae la 10 ani de închisoare pentru ucidere din culpă, chiar dacă iniţial el fusese acuzat de crimă, însă judecătorii au decis că acuzaţia este mult prea dură pentru fapta românului.

Mai mult, chiar românul a fost cel care a pledat vinovat, după ce a făcut o înţelegere cu procurorii şi instanţa de judecată.

Cu toate acestea, decizia de condamnare a românului a împărţit opinia publică în două: cei care cred că românul a greşit atunci când a pornit pe urmele hoţilor şi cei care cred că românul a făcut dreptate.

Totuşi, românul îşi va petrece următorii ani în spatele gratiilor, într-o închisoare din Anglia, chiar dacă plecase în străinătate pentru a munci.

Român condamnat după ce a omorât un hoţ, în Anglia

Mihai Dinisoae a fost condamnat pentru ceea ce a făcut în data de 3 mai 2020, atunci când a ucis un tânăr în vârstă de 29 de ani. Totul s-a întâmplat dimineaţa, la prima oră, atunci când Mihai se pregătea să plece la muncă.

În faţa casei din zona Fenham (oraşul Newcastle-upon-Tyne), în care locuia alături de mai mulţi români, Mihai Dinisoae a observat doi tineri care încercau să îi fure motocicleta parcată. Până a ieşit din casă, cei doi hoţi au reuşit să pornească motocicleta şi să demareze în viteză.

În urma lor, românul originar din Olteniţa, împreună cu un atl român, s-a urcat la volanul unui autoturism marca Vauxhall Vectra şi a pornit în urmărirea hoţilor.

În timpul urmăririi, românul a acroşat motocicleta pe care se aflau cei doi hoţi, iar la un moment dat cei doi au fost aruncaţi pe şosea. Unul dintre hoţi, un tânăr de 29 de ani, a fost proiectat într-un stâlp metalic de pe marginea drumului, iar impactul violent i-a fost fatal.

Cel de-al doilea hoţ a fost transportat de urgenţă la spital şi a supravieţuit.

×
Subiecte în articol: Anglia Marea Britanie
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close