Antena 3 CNN Actualitate Cine este românul dispărut în Grecia. Tânărul a intrat în mare acum trei zile şi nu a mai fost văzut

Cine este românul dispărut în Grecia. Tânărul a intrat în mare acum trei zile şi nu a mai fost văzut

Apar noi informaţii despre craioveanul în vârstă de 25 de ani dispărut în Grecia, la Lefkada, după ce a intrat în marea agitată şi n-a mai fost văzut. Tânărul căutat cu drone este fiul primarului din comuna doljeană Amărăştii de Jos.

Cine este românul dispărut în Grecia. Tânărul a intrat în mare acum trei zile şi nu a mai fost văzut
de Loredana Chimoiu    |    12 Iul 2022   •   16:50

Tragedia a avu loc în cursul zilei de duminică, puțin după ora 18:00, atunci când tânărul a intrat în apă, s-a scufundat, după care nu a mai fost văzut. 

Bărbatul are 25 de ani și este din Craiova

Acesta era în vacanţă, cu prietenii săi, în Lefkada.

Amicii lui sunt cei care au intrat imediat în alertă și au anunțat autoritățile elene. 

Au fost chemați imediat salvamari dintr-o altă zonă, pentru că acolo unde bărbatul a intrat în apă nu există serviciul de salvamari, iar plaja nu este amenajată.

De asemenea, Garda de Coastă a trimis acolo o navă dar și două ambarcațiuni rapide pentru a-l găsi. 

Tânărul este fiul primarului din comuna Amărăştii de Jos

"Cert este că marea era destul de agitată, însă tânărul a intrat în apă cu un prieten. La un moment a încercat să strige după ajutor, prietenul a încercat să îl ajute, însă toate eforturile au fost în zadar. Şi turiştii care erau pe margine au spus că le este teamă să intre în apa învolburată. Paza de coasă din Lefkada a început căutările după câteva ore. Până la această oră, a fost căutat cu foarte multe şalupe. Părinţii tânărului, primarul din Amărăştii de Jos şi soţia sa, au ajuns imediat în Grecia şi au depus eforturi extraordinare pentru a-l găsi. Toată lumea încearcă să îl găsească pe acest tânăr, aceasta fiind a treia zi în care căutările continuă", a transmis Loredana Chimoiu, corespondent Antena 3.

Anunţul făcut de Ministerul Afacerilor Externe cu privire la dispariţia românului dispărut în Lefkada

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României la Atena, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media cu privire la dispariția, la data de 10 iulie 2022, a unui cetățean român în Lefkada, Republica Elenă.

În acest context, reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă Poliția portuară și Garda de Coastă elene, pentru a obține informații oficiale cu privire la identitatea victimei, circumstanțele producerii incidentului și acțiunile de căutare și salvare a acesteia.

Potrivit informațiilor preliminare obținute de Ambasadă, cetățeanul român înota, împreună cu alți cetățeni români, în zona plajei Milos/Lefkada (plajă sălbatică, neamenajată, considerată zonă periculoasă din cauza configurației fundului mării și a curenților puternici) și nu a reușit să revină la mal.

MAE precizează că autoritățile elene au demarat, în cursul aceleiași zile, acțiunile de căutare și salvare.

Din cauza condițiilor meteo neprielnice, în special a vântului puternic și a valurilor mari, operațiunile au fost întrerupte, fiind reluate în cursul zilelor următoare, însă fără rezultat. 

Ambasada României la Atena continuă dialogul cu autoritățile elene  și cu familia cetățeanului român și acordă asistență consulară, în limita competențelor legale.

×
Subiecte în articol: roman disparut Grecia mare Lefkada
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close