Antena 3 CNN Actualitate Un român a furat cu aspiratorul peste 50.000 de euro din seiful unui magazin Lidl, în Germania

Un român a furat cu aspiratorul peste 50.000 de euro din seiful unui magazin Lidl, în Germania

Acuzat de tâlhărie gravă, agresiune și vătămare corporală, un român a fost condamnat luni, de un tribunal din Mosbach, Germania, la patru ani de închisoare, după ce a jefuit seiful unui magazin Lidl, pe 16 decembrie 2019. Acesta a reușit să fure 56.870,50 €, trăgând banii din seif cu aspiratorul! Românul a povestit la proces pe ce a cheltuit banii.

Un român a furat cu aspiratorul peste 50.000 de euro din seiful unui magazin Lidl, în Germania
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    26 Ian 2021   •   12:40

Împreună cu alți trei complici, un român din Germania, a reușit să fure zeci de mii de euro printr-o metodă inedită: a aspirat banii din seif! Constantin B., în vârstă de 30 de ani, tatăl unei fetițe de doi ani, a dat spargerea într-un supermarket Lidl din Tauberbischofsheim (Main-Tauber-Kreis) la finalul anului 2019, potrivit Libertatea.

La proces, luni, acesta a recunoscut că plănuise totul și venise cu aspiratorul de acasă. Ideea n-ar fi fost însă a românului, ci a unuia dintre complicii lui, care la momentul jafului era chiar șeful magazinului prădat.

Împreună cu un al doilea complice, Constantin a intrat mascat în supermarket, puțin după ora 22:00, a amenințat directorul adjunct și i-a cerut să deschidă încăperea unde se afla seiful și în care era o casieră în vârstă de 56 de ani, Brigit M.

Plănuisera să vină cu aspiratorul acasă dar hoții nu știau că va fi acolo casiera, așa că cei doi au amenințat-o pe femeie cu un pistol de jucărie, au legat-o apoi cu cabluri care i-au provocat răni și au dat lovitura. Femeia a spus instanței că, în urma jafului, nu mai poate lucra în turele de seară și suferă de anxietate.

După ce au imobilizat casiera, Constantin a tras din seif, cu aspiratorul, aproape 57.000 de euro. Planul inițial era să împartă prada în mod egal, cu ceilalți complici. Românul a plecat, însă, cu mai mulți bani. Mai exact, 21.000 de euro.

Românul a povestit Instanței că plănuia să cheltuiască banii pe droguri, să achite niște datorii și să își ia bilet de avion spre România

Acesta a povestit judecătorului cum intenționa să cheltuiască banii: să cumpere droguri, să achite datoriile legate de droguri, să cumpere un bilet de avion în România, să plătească o reparație auto și să-și ajute mama. 

Cei patru tâlhari au fost prinși după ce Constantin și-a pierdut ochelarii la locul jafului și nu s-a mai întors după ei. O mare parte din suma furată nu a mai fost niciodată recuperată.

Dintre cei 4 bărbați împlicați în spargere, până acum, numai românul a fost judecat și condamnat. Instanța nu a stabilit încă data la care Markus R., Ibrahim Y. și Daniel H. vor fi judecați. În fața judecătorului, Constantin a izbucnit în plâns de mai multe ori și a dat vina pe Markus R., fostul director al magazinului în cauză. 

Acesta a mai poestit cum a plecat întâi în Anglia, unde a început să consume din ce în ce mai multe droguri, iar în 2015 a venit în Germania, unde ajunsese să fumeze marijuana în fiecare zi. Din această cauză, a strâns datorii de 7.000 de euro , nu și-a putut plăti chiria, a trebuit să părăsească apartamentul împreună cu soția și fiica sa de 2 ani.

"Am o problemă și am nevoie de ajutor. Nu sunt acea persoană, sunt un om bun", a spus el.

Verdictul, care nu e definitiv, a fost dat în aceeași ședință de judecată: 4,5 ani de închisoare, pentru tâlhărie gravă și agresiune.

×
Subiecte în articol: roman Lidl aspirator furat
Parteneri
Anunțul șefului Casei de Pensii: Când va fi gata recalcularea
x close