Antena 3 CNN Actualitate Un român a adus maşina Prinţesei Anne, sora Regelui Charles, la RAR Iaşi: "Visul unei prinţese transformat în realitate"

Un român a adus maşina Prinţesei Anne, sora Regelui Charles, la RAR Iaşi: "Visul unei prinţese transformat în realitate"

Un român a cumpărat o maşină unică în lume, din Marea Britanie, care a aparţinut Casei Regale Britanice şi în care se afla Prinţesa Anne, sora Regelui Charles, în momentul unei tentative de răpire, în anul 1974.

Un român a adus maşina Prinţesei Anne, sora Regelui Charles, la RAR Iaşi: "Visul unei prinţese transformat în realitate"
Sursa foto: Facebook | Registrul Auto Român Oficial
de Laura Dinu    |    10 Mai 2023   •   11:36

Maşina, fabricată într-o ediţie limitată de aproximativ 200 de exemplare, a fost cumpărat de românul din Iaşi chiar de la Casa Regală Britanică.

Povestea automobilului fabricat de Vanden Plas, în colaborare cu Rolls Royce, se leagă de un eveniment sângeros petrecut în anul 1974, atunci când Prinţesa Anne, sora Regelui Charles al III-lea, a fost ţinta unei tentative de răpire.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Dacă ne-am gândi că este un Austin, un Rolls Royce sau un Vanden Plas, probabil că nu am greși, dar o putem numi simplu „Princess Limousine”, pentru că exact asta este: un vis al unei prințese, transformat în realitate.

Acest vis s-a materializat cu ajutorul fabricii Vanden Plas, în colaborare cu Rolls Royce, dar doar într-o ediție limitată de aproximativ 200 de exemplare, între anii 1956 și 1968. Primele autovehicule au fost comandate de Casa Regală și au fost utilizate pentru delegații de stat și evenimente private. Forma mașinii a fost inspirată de Rolls Royce Wraith model Hooper Empress și a fost echipată cu un motor cu 6 cilindri, cu capacitate cilindrică de 4 litri, 121 de cai putere, totul sub o caroserie de aluminiu realizată manual.

Compartimentul pasagerilor era separat de cel al șoferului, iar pe bancheta mică din mijlocul habitaclului stăteau în trecut gărzile de corp ale oficialilor transportați în mașină.

Poate părea incredibilă istoria acestei mașini, dar proprietarul ei ne-a povestit că automobilul este cel în care se afla prințesa Anne, fiica reginei Elisabeta a II-a, în momentul unei tentative de răpire, care a avut loc în anul 1974", se arată în postarea de pe pagina de Facebook - Registrul Auto Român Oficial.

O mașină care a aparținut Casei Regale a Marii Britanii, fotografiată la RAR Iași. Dacă ne-am gândi că este un Austin,...

Publicată de Registrul Auto Român Oficial pe Marţi, 9 mai 2023

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close