Antena 3 CNN Actualitate Sfaturile primite de un român tentat să se întoarcă în ţară: "Rămâi acolo. Ăsta ar fi salariul pentru necalificați și începători"

Sfaturile primite de un român tentat să se întoarcă în ţară: "Rămâi acolo. Ăsta ar fi salariul pentru necalificați și începători"

Un român care munceşte în Spania dar vrea să se întoarcă acasă a cerut sfaturi pe internet, fiindcă nu știe ce salarii se câștigă în România pentru munca lui.

Sfaturile primite de un român tentat să se întoarcă în ţară: "Rămâi acolo. Ăsta ar fi salariul pentru necalificați și începători"
Sursa foto: pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Noi 2022   •   22:01

"Sunt meseriaș de prima categorie, cu 20 de ani de experiență pe șantierele din Spania și vreau să vin în România să muncesc. Am 50 de ani, găsesc de muncă cu contract permanent la 1.500 de euro pe lună?", i-a întrebat bărbatul pe internauți, pe grupul de Facebook "Constructori și meseriași în construcții".

Mulți i-au spus că poate câștiga acești bani în țară, dar cei mai mulți l-au sfătuit să-și facă propria firmă dacă vrea să facă bani frumoşi. Au existat însă și unii internauţi care l-au sfătuit să rămână în Spania.

"Dacă te încadrează la 3.200 lei brut, primești 2.520 lei net. Asta oficial. Majoritatea plătesc pe lângă, așa că poți obține 1.500 €, dacă ești OK ca meșter. În Cluj primești banii ăștia", i-a scris un clujean.

"Păi așa zic ăștia la București, că oferă 350 de lei pe zi. Dar văd că nu iese niciunul în față să îți facă o ofertă", a spus un alt român.

"Dacă ai așa de multă experiență de prima categorie de ce vrei să te plătească altul? De ce nu-ți faci tu o firmă? Calitatea aduce clienți", i-a spus altcineva.

"Ai toate șansele să rămâi șomer, rămâi în Spania”

"În București un meseriaș bun ia de la 1.200 euro în sus. Ai toate șansele", a scris un bucureștean.

"1.500 de euro îi faceţi în România, dar lucrând pe cont propriu, angajat la patron cu salariu lunar nu cred că ajungeţi mai mult de 1.200 de euro".

"Când cunoști meserie nu ai cum să lucrezi cu salariul minim pe economie. Este salariul pentru necalificați sau începători", l-a încurajat un alt român.

"Cât ai fi de meseriaș își bat joc de tine"

"Ai toate șansele să rămâi șomer, rămâi în Spania”, a spus unul dintre români, completat imediat de o altă persoană: "Așa salariu nu o să îți dea în România niciun angajator. Îți spun din experiența de zi cu zi. Cât ai fi de meseriaș își bat joc de tine. Îți promit, îi faci treabă de calitate, dar nu îți dau banul pe care îl meriti. Stai acolo, dacă este într-adevăr bine, nu îți strica rostul.

Ai sa regreți pentru totdeauna. Îți dau acest sfat părintește. Ceea ce ți-am menționat, îți spun prin ce am trecut."

×
Subiecte în articol: roman Spania salariu
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close