Antena 3 CNN Actualitate Sentinţa pe care a primit-o un român care a omorât patru oameni în Italia a revoltat familiile morţilor

Sentinţa pe care a primit-o un român care a omorât patru oameni în Italia a revoltat familiile morţilor

Familiile tinerilor ucişi într-un accident provocat de românul de 27 de ani sunt revoltate de decizia judecătorilor. Ei se aşteptau la o pedeapsă mult mai mare. Detaliile care au stat la baza sentinţei au şocat rudele celor decedaţi.

Sentinţa pe care a primit-o un român care a omorât patru oameni în Italia a revoltat familiile morţilor
Sursa foto: stiridiaspora.ro
de Claudia Popovici    |    20 Oct 2020   •   21:15

Accidentul în urma căruia au murit patru tineri nevinovaţi a avut loc în Italia.

Potrivit anchetatorilor, în data de 14 iulie 2019, un român în vârstă de 27 de ani se afla în trafic cu maşina sa, un Volkswagen Golf, şi circula prin Pesarona, o comună din regiunea Marche, spre Ca’Nani di Jesolo, Italia.

La un moment dat, a depăşit viteza legală şi în urma unei manevre riscante a acroşat un Ford Fiesta care circula regulamentar.

În urma impactului, autoturismul acroşat, în care se aflau cinci pasageri, a fost aruncat într-un canal cu apă. Din păcate, patru dintre pasagerii aflaţi în autoturismul Ford Fiesta au murit pe loc. O singură tânără, în vârstă de 22 de ani, a supraviețuit.

După accident, românul şi-a continuat liniştit drumul. Potrivit rechizitoriului, acesta ar fi mers să bea o bere cu un amic, declarând senin că nu a ştiut de tragedia pe care a produs-o.

La cinci ore de la impact, a fost identificat de poliţişti şi testat pentru alcoolemie. Rezultatul: 0,5 g/l alcool în sânge, la proba biologică.

La mai bine de un an, magistraţii au decis ca individul să fie condamnat la 8 ani de închisoare, pe motiv că are cazierul curat. Familiile îndurerate sunt revoltate de sentinţa primită de individ

„Numai 8 ani pentru viața a patru tineri pe care nu-i vom mai vedea niciodată”, au declarat familiile celor 4 tineri de 22 de ani şi 23 de ani, uciși în urma accidentului provocat de român, notează Il Gazzetino.

Motivarea senţintei date românului i-a revoltat pe membrii familiilor celor morţi

Procurorii au motivat sentinţa invocând faptul că nu puteau acorda pedeapsa maximă pentru că românul avea cazierul curat, fără antecedente.

Mai mult, magistraţii spun că nu au putut aplica nici pedeapsa minimă din cauza „nivelului ridicat de vinovăție, rezultat din conducerea periculoasă și mai ales pentru comportamentul de după accident: nu s-a oprit să ajute și a mers la o bere cu un prieten, ca și cum nu s-a întâmplat nimic“, se arată în motivare, notează Il Gazzetino, citaţi de stiridiaspora.ro

Sentința poate fi atacată atat de familiile victimelor dar şi de românul care a provocat tragedia.

×
Subiecte în articol: Italia roman
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close