Antena 3 CNN Actualitate "Sunt aici pentru că pot face diferenţa” | Povestea emoţionantă a unui român care luptă în Ucraina

"Sunt aici pentru că pot face diferenţa” | Povestea emoţionantă a unui român care luptă în Ucraina

Impresionat de drama poporului ucrainean, forțat să îşi părăsească ţara după invazia Rusiei, Tony, un român de 37 de ani din Alba, a decis să se înroleze voluntar în Fight for Ukraina International Legion (F.U.I.L.). Iată ce anume l-a motivat să facă acest gest şi ce spune despre război.

"Sunt aici pentru că pot face diferenţa” | Povestea emoţionantă a unui român care luptă în Ucraina
Sursa foto: ziarulunirea.ro
de Claudia Popovici    |    19 Sep 2022   •   18:18

Potrivit presei locale, vrând să aducă o contribuție, românul s-a dus mai întâi ca voluntar în Vama Isacea, din județul Tulcea, cu intenția de a trece apoi granița, ca să lupte pentru Ucraina.

Din păcate, lucrurile nu au mers tocmai bine, dar dorinţa sa de a face diferența şi de a ajuta l-au motivat să facă faţă provocărilor şi refuzurilor întâmpinate atunci când a vrut să treacă granița spre Ucraina. 

"Sunt aici pentru că pot face diferența"

Şi chiar dacă autoritățile române i-au confiscat întregul echipament avut asupra lui, la începutul lunii august Tony a reușit să se înroleze voluntar în Legiunea Străină din Ucraina (F.U.I.L.) -  o formațiune militară multinațională constituită în special din mercenari plătiți din America de Sud (Columbia, Peru, Brazilia etc.), Statele Unite ale Americii, cu experiență acumulată în teatre de operații, dar și din voluntari europeni (Republica Moldova, Ungaria, Germania etc.).

Prietenii şi colegii i-au fost alături şi i-au comandat şi livrat în Ucraina mare parte din echipamentul militar, de la articole de îmbrăcăminte, la lunetă și dispozitive de vedere pe timp de noapte.

„Acesta nu este un război corect. Într-un război se luptă o armată cu altă armată, nu se luptă militarii împotriva civililor. Iar dacă Ucraina cade în mâinile rușilor, următoarea țară invadată ar putea fi România”, a spus Tony, în vârstă de 37 de ani, pentru ziarulunirea.ro.

"Lupt pentru colegii mei şi nu reprezint pe nimeni decât pe mine"

Astfel, profund motivat de scopul său, românul a urmat o serie de stagii de instrucție apoi s-a alăturat Brigăzii Mecanizate 92 și, împreună cu alte batalioane ucrainene și unul leton, s-a deplasat circa 400 km până la granița de est a Ucrainei, participând la luptele grele pentru eliberarea de sub ocupație rusească a regiunii Harkov.

Dovadă stau numeroasele fotografii şi filmări cu secvențe de pe frontul ucrainean, în care se văd tancuri și localități bombardate. 

„Mulţi mi-au spus că sunt prea curajos, alţii că sunt inconștient, unii chiar trădător şi alţii încă îmi mulțumesc.

Pentru cei ce nu înțeleg: sunt aici pentru că pot face diferența, lupt pentru colegii mei şi nu reprezint pe nimeni decât pe mine.

GLORIE UKRAINEI, GLORIE ROMÂNIEI, GLORIE EROILOR!!!”, a mai spus Tony, românul care s-a înrolat voluntar pentru a lupta împotriva rușilor care au invadat Ucraina. 

×
Subiecte în articol: razboi Rusia Ucraina armata
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close