Antena 3 CNN Actualitate O româncă fura ceasuri de lux de la pensionari din Anglia. Metoda: îi îmbrățișa și îi săruta pentru a le distrage atenția

O româncă fura ceasuri de lux de la pensionari din Anglia. Metoda: îi îmbrățișa și îi săruta pentru a le distrage atenția

Ștefania Tinică, o română în vârstă de 40 de ani, care făcea parte dintr-o așa-numita bandă ”Rolex Rippers” din Anglia, a fost închisă pentru că a furat un ceas în valoare de peste 15.000 de lire sterline de la un pensionar pe care a început să-l îmbrățișeze și să-l sărute pe stradă.

O româncă fura ceasuri de lux de la pensionari din Anglia. Metoda: îi îmbrățișa și îi săruta pentru a le distrage atenția
Sursa foto: Poliția Dorset
de Andreea Ştefan    |    16 Iul 2022   •   21:05

Femeia a încercat să fure și un alt ceas de peste 12.000 de euro, cu un complice, folosind aceeași metodă, numai că cel de-al doilea bărbat a reușit să o îndepărteze la timp.

Tinică a fost acuzată doar de două infracțiuni, dar au existat o serie de incidente similare în toată țara, potrivit metro.co.uk.

O bandă de crimă organizată, despre care se crede că este formată în mare parte din femei din Europa de Est, ar fi comis peste 30 de furturi aproape identice în sudul Angliei, anul trecut.

Furturile au avut loc în orașe precum Dorset, Hampshire, West Sussex, Surrey și Gloucestershire, precum și în cel din Cheshire.

Poliția din Hampshire a raportat în decembrie că investighează peste 30 de incidente ale victimelor vizate pentru ceasuri de lux doar înorașul lor.

În cele mai multe cazuri, victimele erau bărbați în vârstă care erau vizați pentru ceasurile lor scumpe.

Tinică este primul membru al bandei care a fost condamnat.

Poliția a identificat-o pe Tinică în baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere. În cele din urmă, a fost arestată în noiembrie.

Jaful eșuat a avut loc tot anul trecut, de asemenea, în apropierea unui club de golf. Poliția a recuperat ADN-ul de la încheietura mâinii victimei și a identificat-o pe Tinică.

Femeia și-a recunoscut faptele și a fost condamnată la 40 de luni de închisoare.

×
Subiecte în articol: Anglia romanca ceas de lux
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close