Antena 3 CNN Actualitate Ce sumă a primit o româncă de la o multinaţională din Piteşti după ce a fost concediată

Ce sumă a primit o româncă de la o multinaţională din Piteşti după ce a fost concediată

O angajată a unei fabrici multinaționale din Piteşti a dat în judecată compania, după ce a fost concediată din „motive economice”. În timpul procesului, angajata şi compania au căzut, însă, la pace şi au încheiat un acord. Iată ce au solicitat cele două părţi.

Ce sumă a primit o româncă de la o multinaţională din Piteşti după ce a fost concediată
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    24 Mai 2022   •   20:41

Mai exact, femeia a arătat în procesul deschis împotriva multinaționalei din Piteşti că în spatele concedierii abuzive nu s-ar afla motive economice, ci ar fi vorba despre o răzbunare a șefilor din România.

Totul ar fi început în momentul în care femeia i-ar fi reclamat pe aceştia superiorilor din Italia. Fiind vorbitoare de limba italiană ea a indicat mai multe nereguli din companie.

Imediat după aceste discuții femeia spune că s-a trezit cu acuzații de furt al telefonului unei colege şi apoi cu concedierea.

„La un moment dat, am prezentat acţionariatului anumite aspecte ce reprezentau, în opinia mea, elemente de nefuncţionalitate ale societăţii, nereguli în buna desfăşurare a activităţii societăţii.

După ce persoanele cu funcţie de conducere în cadrul societăţii au aflat despre aceste demersuri, s-a iniţiat campania menită a conduce la concedierea mea din pretinse motive economice”, a reclamat angajata în procesul de la Tribunalul Argeş.

De cealaltă parte multinaționala dată în judecată s-a apărat spunând că "reducerea activității şi desființarea unor posturi constituie o necesitate de redresare economică a societății şi nu pretext pentru îndepărtarea salariatului".

Într-un final, femeia şi compania au încheiat un acord prin care firma s-a obligat să îi achite angajatei suma de 25.000 de lei cu condiţia retragerii plângerii şi renunțării la proces, notează adevarul.ro

Tranzacția mai prevede că pe lângă cei 25.000 de lei, salariatei îi rămân ca bonus financiar şi cele trei salarii compensatorii plătite în momentul concedierii.

În urma înțelegerii, judecătorii au declarat procesul închis.
 

×
Subiecte în articol: multinaţională romanca Pitești
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close