Antena 3 CNN Actualitate Românii și-au luat 23.000 de ani de concediu medical în primele trei luni din 2023. Marcel Ciolacu: "Este evident că s-a abuzat de acest fenomen"

Românii și-au luat 23.000 de ani de concediu medical în primele trei luni din 2023. Marcel Ciolacu: "Este evident că s-a abuzat de acest fenomen"

Românii și-au luat echivalentul a 23 de mii de ani de concediu medical, adică 8,41 de milioane de zile, doar în primele trei luni din acest an.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Iul 2023   •   16:46

În primul trimestru al anului 2023, respectiv, în primele trei luni ale acestui an, au fost înregistrate peste opt milioane de zile de concediu medical, echivalentul la 23 de mii de ani.

În ceea ce privește concediul medical, primele cinci zile sunt suportate de către angajator, iar următoarele zile sunt suportate din bugetul Casei Naționale de Sănătate.

Premierul Marcel Ciolacu a spus că este o presiune foarte mare pe bugetul Casei de Sănătate și că se abuzează de această practică.

Anul trecut au fost înregistrate peste opt milioane de concedii medicale la o populație lucrativă de doar șase milioane, în țara noastră.

Citește șiProiect de lege | Angajații români nu vor mai avea nevoie de adeverință de la locul de muncă pentru concediu medical 

"Am cerut o analiză foarte clară să vedem din ce domeniu sunt, din privat sau public.

Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată în Europa. Asta înseamnă 140 de ani de nemuncă în România.

Este evident că s-a abuzat de acest fenomen și vă anunț că este o datorie de anul trecut, la concedii medicale, de șase miliarde de lei", a declarat Marcel Ciolacu. 

×
Subiecte în articol: concediu medical Marcel Ciolacu
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close