Antena 3 CNN Actualitate Români prinşi de poliţişti în timp ce falsificau acte pentru venitul de cetăţenie, în Italia

Români prinşi de poliţişti în timp ce falsificau acte pentru venitul de cetăţenie, în Italia

Polițiștii italieni au prins în flagrant doi români, în vârstă de 19 și 29 de ani, și au denunțat o altă femeie de 27 de ani, în timp că falsificau acte de identitate şi documente pentru obţinerea venitului de cetăţenie într-un apartament din Italia.

Români prinşi de poliţişti în timp ce falsificau acte pentru venitul de cetăţenie, în Italia
Sursa foto: stiridiaspora.ro
de Georgiana Adam    |    12 Feb 2021   •   19:52

Totul a ieşit la iveală în urma unei anchete făcută, joi, de polițiștii italieni care au reuşit să identifice trei români, doi bărbaţi şi o femeie, care falsificau documente pentru a pentru a obține venitul de cetățenie. Infractorii au fost arestaţi şi acuzați de fals și uz de fals.

"Pe 11 februarie 2021, în via Cividale del Friuli din Milano, Poliția de Stat a arestat doi cetățeni români în vârstă de 19 și 29 de ani și a denunțat o conațională de 27 de ani, pentru infracțiunea de deținere și fabricare de documente de identificare false”, se arată într-un comunicat publicat de Poliția de Stat din Italia.

Românii au fost prinşi în flagrant

În urma investigațiilor efectuate de Biroul General de Prevenire și Ajutor Public din cadrul Poliției de Stat, poliţiştii au realizat percheziţii la un apartament din Milano, acolo unde au găsit un bărbat care se afla în fața unui computer și vizualiza fișierul unui document de identitate românesc pe care se pregătea să îl falsifice.

În acest context, polițiștii au început percheziționarea apartamentului.  

Au fost găsite mai multe fotografii de pașaport și documente false pe numele mai multor persoane respectiv 3 calculatoare, 3 imprimante, 1 dispozitiv de tăiat hârtii, material pentru plastifiere și imprimare fotografică, 1 pachet de cartele SIM reîncărcabile și suma de 2.000 de euro.

În plus, poliţiştii au găsit în diferite conversații pe chat dintre cei trei români material fotografic și alte documente, cum ar fi coduri fiscale.

În timp ce făceau percheziţiile românca de 27 de ani a ajuns la apartament. După ce a fost recunoscută de colegii ei a fost acuzată de complicitate la operațiunea de falsificare.

Actele false erau folosite la obținerea venitului de Cetățenie

Pe telefoanele mobile ale celor doi bărbați, poliţiştii au găsit fișiere care conțin certificate de rezidență și documentație utilă pentru obținerea venitului de cetățenie.

"Cei doi tineri români se află acum sub arest la domiciliu. Băiatul de 19 ani a fost deja arestat și, între timp, eliberat, în urmă cu două săptămâni după ce a încercat să obțină cardul bancar pentru Venitul de Cetățenie într-un oficiu poștal folosindu-se, evident, de documente false.

Femeia, cu antecedente penale și ea pentru falsificare, care beneficiază și de Venitul de Cetățenie, a fost denunțată în stare de libertate de polițiștii Biroului General de Prevenire pentru deținere și fabricare de documente false”, se mai arată în comunicatul poliției, citat de stiridispora.ro

 

×
Subiecte în articol: romani Italia venit cetăţenie acte false
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close