Antena 3 CNN Actualitate Români blocați ore întregi pe șosea din Bulgaria după un accident

Români blocați ore întregi pe șosea din Bulgaria după un accident

Sute de români au fost blocaţi mai bine de 7 ore pe o şosea din Bulgaria, în urma unui accident rutier produs între un TIR, condus de un şofer turc, si un autoturism al unui cetăţean bulgar.

Români blocați ore întregi pe șosea din Bulgaria după un accident
Sursa foto: captura video
de Gabriel Dano    |    12 Iun 2022   •   08:50

Momentele au fost dramatice pentru oameni, în condiţiile in care zona era una muntoasă, iar vremea extrem de rea.

Românii spun că cele două echipaje de poliţie care au ajuns la faţa locului nu au avut nicio reacţie si nu au vrut sa deschidă macar o bandă pentru circulaţie.

"Două echipaje de poliție care, efectiv, nu fac nimic. Au transmis unora din oameni și vreo 300 de mașini cred că suntem români. Au spus că nu fac nimic până nu află ce are victima bulgară - nu vor derula nicio activitate ca să degajeze măcar una dintre benzi, în condițiile în care în orice stat normal se putea face cercetare la fața locului, se ridicau probele și se degaja o bandă.

Sunt foarte mulți români, și nu numai români, cu copii foarte mici, care au început să plângă. S-au dus cu copiii în brațe să-i lase să treacă, să facă ceva. Nu au nicio reacție. Și e și un cod de vreme rea pe zona asta, e o zonă muntoasă, ploua, bate vântul, sunt 16 grade, mi se pare extraordinar de rău pentru noi cei prinși aici", a povestit Alexandru, un turist blocat.

Dupa intervenţia Antena 3, Reprezentanţii MAE au întreprins demersuri la Autoritaţile bulgare, iar traficul rutier a fost in cele din urmă reluat.

×
Subiecte în articol: Bulgaria accident
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close