Antena 3 CNN Actualitate Cum văd românii campania de vaccinare anti-COVID

Cum văd românii campania de vaccinare anti-COVID

Vaccinul anti-COVID pare să fie primit cu braţele deschise de varstnicii de la ţară. Chiar dacă nu ştiu multe despre ser, oamenii au încredere în recomandările specialiştilor şi sunt dispuşi să se imunizeze, fără să aibă dubii. Şi la oraş, oamenii susţin vaccinarea şi o văd ca pe o revenire la normalitate. Vedem îmrpeună un material din campania Antenei 3 - "România, boală lungă".

Cum văd românii campania de vaccinare anti-COVID
de Iulia Gorgorin    |    11 Ian 2021   •   11:40

În comuna Drăguțești, din județul Gorj, informația privind conținutul vaccinului nu pare să intereseze foarte mult locuitorii, mai ales că există persoane care nu au auzit vreodată despre ADN sau ARN.

Oamenii merg pur şi simplu pe încredere. În schimb la oraş, în Târgu Jiu, oamenii -au informat destul de bine cu privire la serul anti COVID încât să ştie că este sigur. 

Însă, la demararea campaniei de vaccinare, doar câteva zeci de cadre medicale s-au înscris pe liste.

La Spitalul Judeţean Gorj, cea mai mare unitate medicală din judeţ, 40% din personalul medical a solicitat serul. Cei care au acceptat vaccinul încurajează în continuare populaţia să se imunizeze. 

Şi edilul oraşului spune că, deşi a fugit toată viaţa de injecţii, nu va spune nu vaccinului anti COVID. 

''Mă voi vaccina. Pe de o parte ţin cont de părerea specialiştilor, pe de altă parte trebuie să fiu pentru cetăţeni un exemplu cred că aici e cea mai mare problemă la modul în care am transmis mesajele Este de preferat să te vaccinezi decât să ajungi în stiuaţia, la un moment dat ca să ţi se ţi spună, ca nu te-ai vaccinat, de aia ai luat COVID'', spune Marcel Romanescu, primar Targu Jiu. 

Până acum, peste 1300 de persoane din Gorj au primit serul în cadrul primei etape de vaccinare.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close