Antena 3 CNN Actualitate Românii fără certificat de vaccinare pot intra în Cipru doar cu test PCR negativ

Românii fără certificat de vaccinare pot intra în Cipru doar cu test PCR negativ

Românii fără certificat de vaccinare pot intra în Cipru doar cu test PCR negativ, făcut cu 72 de ore înainte de călătorie, iar la sosirea pe aeroport trebuie să facă un al doilea test, pe cheltuială proprie.

Românii fără certificat de vaccinare pot intra în Cipru doar cu test PCR negativ
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    12 Mai 2021   •   13:09

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile cipriote au revizuit condițiile de intrare în Republica Cipru, în contextul pandemiei, astfel că România a fost inclusă în categoria roșie a statelor cu risc epidemiologic.

Prin urmare, toate persoanele care au un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 sunt exceptate de la obligația de a prezenta un test molecular tip RT-PCR  și de la măsura autoizolării, iar cei care nu au certificat de vaccinare pot intra pe teritoriul țării doar cu un test PCR negativ.

De asemenea, MAE amintește că toate persoanele care intră în Cipru trebuie să prezinte o autorizație de călătorie, completată cu 24 de ore înaintea deplasării.

Autorizația se obține prin intermediul portalului Cyprus Flight Pass - Application Process și include date cu privire la deținerea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 sau a unui test PCR negativ.

Documentele care atestă vaccinarea împotriva COVID-19 sau efectuarea testului trebuie prezentate autorităților cipriote, la sosire.

Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile cipriote, atât persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cât și cele care prezintă la intrare un test PCR pot fi testate în mod aleatoriu la sosire, această măsură fiind suplimentară celorlalte condiții necesare pentru permiterea intrării în Republica Cipru.

În această situație, costurile pentru efectuarea testării aleatorii sunt suportate de autoritățile cipriote.

×
Subiecte în articol: Cipru vaccinare PCR
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close