Antena 3 CNN Actualitate 75% dintre români ar fi puternic afectați în cazul unui cutremur major. Datele sumbre prezentate de IGSU

75% dintre români ar fi puternic afectați în cazul unui cutremur major. Datele sumbre prezentate de IGSU

75% dintre români ar fi puternic afectați în cazul unui cutremur major. Datele sumbre prezentate de IGSU
de G.S.    |    24 Sep 2016   •   08:58

75% dintre români ar fi afectaţi în cazul unui cutremur major. Sunt datele sumbre prezentate în proiectul Strategiei de consolidare şi dezvoltare a IGSU.

Situatia este extrem de grava la nivelul intregii tari şi nici salvatorii nu scapă de riscuri. 32 dintre clădirile în care îşi desfăşoară activitatea pompierii au risc seismic ridicat şi s-ar putea prăbuşi în caz de cutremur.

Un cutremur major ar afecta trei din patru români în mod direct. Multe dintre spitalele spre care vor fi trimişi răniţii riscă să se transforme în ruine. 100 de şcoli, marcate acum cu bulină roşie, se vor prăbuşi. La fel şi alte peste o mie de clădiri, doar în Capitală.

Până şi salvatorii vor fi în pericol, înainte să plece în misiuni. 32 de sedii ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă îsi desfasoara activitatea in cladiri cu grad de risc. Sunt concluziile şocante ale raportului întocmit de IGSU.

Ca să facă faţă unui cutremur la fel de puternic ca în urmă cu 40 de ani, sute de ambulanţe şi autospeciale trebuie să fie înlocuite.

Ca să reducă proporţiile dezastrului care se conturează, reprezentanţii IGSU spun că e nevoie de sute de milioane de euro.

×

Antena 3 CNN

Antena 3 devine Antena 3 CNN | Moment istoric pe piaţa media din România

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close