Antena 3 CNN Actualitate Românii pleacă să lucreze în străinătate pe salarii de 5 ori mai mari. Ţara în care câştigă aproape 700 lei pe zi

Românii pleacă să lucreze în străinătate pe salarii de 5 ori mai mari. Ţara în care câştigă aproape 700 lei pe zi

Muncitorii agricoli pleacă cu sutele să muncească în străinătate datorită salariilor foarte bune față de ceea ce oferă angajatorii români. 

Românii pleacă să lucreze în străinătate pe salarii de 5 ori mai mari. Ţara în care câştigă aproape 700 lei pe zi
Sursa foto: Hepta Syndicate
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Mai 2022   •   09:46

100 de fermierii din bazinul legumicol Strejești Pleșoiu Grădinari au plecat la muncă în străinătate.  În țară primeau 120 de lei pe zi, pe când în Spania iau 80 de euro, adică 400 de lei, în Elveția 560 de lei, iar in Danemarca 660 de lei pe zi.

”Din șapte mai am doi și urmează și ăia să plece, deci rămânem doar cu familia.

De la 100 de lei le-am da și 150 de lei, dar nu mai avem cui să îi dăm. Lor li se pare puțin, nouă ni se pare mult” explică Mihai Enache, fermier, conform Știrile ProTV.

”Iarna asta care a trecut nu am avut nici bani de lemne. Nici porc de Crăciun. Toți care suntem aicea - că suntem mulți, suntem vreo o sută de oameni - suntem toți angajați cu contract de muncă.

Condiții de muncă foarte bune, cazare foarte bună” povestește Vali Nonea care a plecat de trei săptămâni în Elveția, muncește la roșii în solar și este extrem de mulțumit.

×
Subiecte în articol: salariu muncitor roman
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close