Antena 3 CNN Actualitate Români pe lista unor conturi bancare elvețiene inactive de 60 de ani

Români pe lista unor conturi bancare elvețiene inactive de 60 de ani

Români pe lista unor conturi bancare elvețiene inactive de 60 de ani
16 Dec 2015   •   21:22

Elveţia a publicat pentru prima dată, pe o pagină specială de Internet, lista unor conturi bancare inactive în ultimii 60 de ani, care figurează pe numele unor numeroşi elveţieni, dar şi francezi, români, americani şi britanici, scopul fiind informarea posibililor moştenitori.

Publicarea listei are loc ca urmare a unor noi prevederi care au intrat în vigoare în Elveţia la începutul acestui an, a anunţat miercuri Asociaţia Bancherilor Elveţieni (SBA), relatează AFP, preluată de gandul.info.

Lista are peste 2.600 de nume, iar activele totale reunesc aproape 44 de milioane de franci elveţieni (40 de milioane de euro), plus conţinutul a 80 cutii de valori.

Elveţia a mai publicat în trecut liste cu conturi bancare inactive, dar acestea aveau legătură directă cu victimele Holocaustului.

Posibilii moştenitori vor putea revendica respectivele conturi într-o perioadă de până la cinci ani.

Noua lege prevede, de asemenea, transferul către stat a activelor nerevendicate în ultimii cel puţin 60 de ani.

Directorul general al SBA, Claude-Alain Margelisch, a spus că publicarea listei reprezintă o ultimă încercare a băncilor de restabilire a contactelor cu clienţii.

Lista include numele titularilor de conturi în valoare de peste 500 de franci elveţieni (460 euro). Alte date includ data naşterii, cetăţenia şi ultimul domiciliu al unui client, sau sediul social al unei companii.


×
Subiecte în articol: Elvetia
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close