Antena 3 CNN Actualitate Români, ţinuţi în sclavie de un clan român în Spania. Printre victime o minoră de 14 ani însărcinată

Români, ţinuţi în sclavie de un clan român în Spania. Printre victime o minoră de 14 ani însărcinată

O organizație criminală care trafica români, pe care îi exploata în condiții extreme de muncă, a fost destructurată de forţele de ordine în urma unei cooperări între Garda Civilă spaniolă, Poliția Națională şi Poliția Română. Printre cele zece persoane eliberate dintr-o casă se numără și o minoră de 14 ani însărcinată.

Români, ţinuţi în sclavie de un clan român în Spania. Printre victime o minoră de 14 ani însărcinată
Sursa foto: aionsur.com
de Georgiana Adam    |    05 Ian 2021   •   19:20

Organizaţia criminală formată din cetăţeni români, care fac parte din aceeași familie, a fost destructurată de forţele de ordine în urma unei cooperări între Garda Civilă spaniolă, Poliția Națională şi Poliția Română.

Totul a ieşit la iveală în urma unor plăngeri făcute de victimele clanului în orașele Villena, în Alicante, și Coria del Rio, în Sevilla, Spania.

Deşi plăngerile nu aveau legătură una cu alta, poliţiştii au descoperit același mod de operare folosit de indivizi pentru a-şi atrage victimele: naționalitatea traficanților şi locurile comune în care erau sechestrate victimele respectiv locurile unde erau puşi să muncească mai mult de 10 ore pe zi, în toate zilele săptămânii.

Pe 23 decembrie 2020, după o anchetă amplă demarată în 2019, poliția a intrat în forță în casa în care trăiau cei opt membri ai clanului, dar și cele 10 victime ale lor. 

Cei opt români au fost arestaţi în orașul sevillan Sanlucar la Mayor şi sunt acuzațe de trafic de persoane, exploatare umană, apartenență la o organizație criminală și fals în acte, notează ziarulromannesc.es

Victimele erau sechestrate şi exploatate. Între ei, și o minoră de 14 ani însarcinată

Potrivit anchetei, victimele, români în situații vulnerabile, erau aduse în Spania cu promisiunea unei munci decente și a unor condiții de viață mai bune.

La sosirea în Spania, clanul informa victimele că au o datorie de 500 de euro, pentru formalitățile de angajare, cazare și hrană, pe care urmau să o achite din salariul infim pe care-l primeau. La scurt timp, clanul înceta să mai plătească victimele şi a început să aplice dobânzi la datoria iniţială.

Mai mult, indivizii le-au luat oamenilor pașapoartele și telefoanele mobile şi i-au obligat să trăiască într-o singură cameră, în condiţii inumane, la etajele superioare în casa unde locuiau şi ei.

Practic, victimele stăteau înghesuite într-o cameră, dormeau pe saltele murdare, nu aveau nici curent electric, nici apă caldă şi erau obligate să muncească 10 ore pe zi.

 

 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close