Antena 3 CNN Actualitate 800 de mii de români s-au întors acasă în ultimele două săptămâni. Doar jumătate dintre ei au recunoscut: "Ne-a fost frică de coronavirus!"

800 de mii de români s-au întors acasă în ultimele două săptămâni. Doar jumătate dintre ei au recunoscut: "Ne-a fost frică de coronavirus!"

Cele mai recente sondaje Sociopol arată cifre incredibile privind românii care au revenit în țară. Aproximativ 800.000 s-au întors din străinătate în România în ultimele două săptămâni. Doar jumătate dintre ei au avut puterea să recunoască faptul că teama de contaminare i-a determinat să se întoarcă acasă, au spus pentru ECONOMICA.NET sociologii de la Institutul de sondare a opiniei publice Sociopol.

800 de mii de români s-au întors acasă în ultimele două săptămâni. Doar jumătate dintre ei au recunoscut: "Ne-a fost frică de coronavirus!"
24 Mar 2020   •   19:00

Este cel de-al doilea sondaj realizat în luna martie de sociologii Sociopol.

Pe data de 7 martie, potrivit sondajului, la nivel național erau  3,5 milioane de români în străinătate plecați pentru mai mult de 3 luni. 
Iar  în sondajul finalizat pe 23 martie, numărul românilor din străinătate scăzuse la 2,7 milioane, au scris pentru ECONOMICA.NET sociologii Sociopol.

Practic, diferența de la 3,5 milioane la 2,7 milioane reprezintă fluxul de români întorși în ultima perioadă în țară. Dintre aceștia, doar jumătate, aprox. 400 de mii, rezultă că s-ar fi întors “de teama coronavirusului”.

Sondajul Sociopol a fost realizat în perioada 18-23 martie 2020. 
 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close