Antena 3 CNN Actualitate Patru români din Spania au lăsat orașe întregi fără internet și telefonie, după ce au furat 1 km de cablu de cupru

Patru români din Spania au lăsat orașe întregi fără internet și telefonie, după ce au furat 1 km de cablu de cupru

Patru români au fost arestați în Spania după ce au furat aproape un kilometru de cablu de cupru și au lăsat mai multe localități fără internet și telefonie.

Patru români din Spania au lăsat orașe întregi fără internet și telefonie, după ce au furat 1 km de cablu de cupru
de Georgiana Adam    |    20 Ian 2021   •   14:00

Agenții Gărzii Civile din Guadalajara (Comunitatea Castilia-La Mancha) au reținut, duminică, patru persoane de naționalitate română, sub acuzația de furt. Cei patru au reușit să sustragă 820 de metri de cablu de cupru, cauzând oprirea serviciilor de telefonie și internet în orașele Sotodos, Padilla del Ducado și Villarejo de Molina.

Potrivit unui comunicat al Gărzii Civile o companie de telecomunicații a sesizat pe 7 ianuarie furtul mai multor cabluri. Totodată, rezidenții din mai multe localități au reclamat prezența unei mașini suspecte care circula prin oraș noaptea, scrie Guadalajara Diario. Oamenii legii au coroborat cele două informații și au demarat o anchetă.

Mii de oameni lăsați fără internet și telefonie

În urma investigației, polițiștii au descoperit că în zona Albalate a orașului Guadalajara, mai multe persoane ardeau cabluri pentru a elimina izolația de plastic. Cablul era apoi depozitat și vândut cu prima ocazie la prețuri generoase. 

Cei patru au fost prinși în trafic de un echipaj de poliție. În vehiculul acestora au fost găsite diferite ustensile folosite la tăierea cablurilor telefonice, motiv pentru care au fost arestați, iar mașina sechestrată.

Hoții români au vârste cuprinse între 21 și 27 de ani, toți fiind rezidenți în Comunitatea Madrid.

Garda Civilă continuă ancheta în acest caz, existând prezumția că românii sunt implicați și în alte jafuri similare comise în provincie. 

×
Subiecte în articol: Spania
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close