Antena 3 CNN Actualitate Condiţiile în care românii din străinătate se pot întoarce în ţară de sărbători. Anunţul făcut de Nelu Tătaru

Condiţiile în care românii din străinătate se pot întoarce în ţară de sărbători. Anunţul făcut de Nelu Tătaru

Românii din străinătate care vor să se întoarcă în ţară în perioada sărbătorilor de iarnă pot face acest lucru, respectând nişte măsuri, a anunţat, joi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Condiţiile în care românii din străinătate se pot întoarce în ţară de sărbători. Anunţul făcut de Nelu Tătaru
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    29 Oct 2020   •   11:00

Astfel, dacă românii se întorc în ţară pentru trei zile, este suficient un test COVID negativ realizat nu cu mai mult de 48 de ore în urmă, dar dacă vin pentru o perioadă mai lungă, ei vor trebui să stea în carantină, a spus oficialul.

Test negativ pentru 3 zile, carantină pentru o perioadă lungă

"După cum ştiţi, sunt acele ţări care au o rată de infectare mai mare decât a noastră, iar condiţiile sunt aceleaşi: în măsura în care vin în ţară pentru trei zile, vin cu un test negativ (COVID), nu mai mult de 48 de ore.

Dacă vin pentru o perioadă mai lungă, intră în carantină pentru 14 zile, cu posibilitatea ca în a opta zi să facă acel test şi dacă este negativ, în a 10-a zi să iasă din carantină". 

În context, ministrul a mai spus că autoritățile nu au în discuție un lockdown în perioada sărbătorilor de iarnă.

"Nu avem în discuție acest lucru. La fiecare unitate locală se aplică restricțiile, când e cazul", a precizat Tătaru.

Condiţiile în care românii din străinătate se pot întoarce în ţară de sărbători

Un nou record negru în România

În ultimele 24 de ore, România a înregistrat un nou record negativ. Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunţat, miercuri, că avem 5.343 de cazuri noi de COVID şi 107 decese.

Până miercuri, 28 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 222.559 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, iar 6.681 de oameni au murit din cauza COVID-19.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.934. Dintre acestea, 861 sunt internate la ATI.

 

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close