Antena 3 CNN Actualitate Aproape trei sferturi dintre români cred că Ucraina ar trebui să cedeze teritorii în schimbul păcii

Aproape trei sferturi dintre români cred că Ucraina ar trebui să cedeze teritorii în schimbul păcii

Un sondaj realizat pe tema războiului purtat de Rusia în Ucraina a arătat percepția pe care o au românii despre acest conflict, după mai bine de opt luni de la declanșarea lui.

Aproape trei sferturi dintre români cred că Ucraina ar trebui să cedeze teritorii în schimbul păcii
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Noi 2022   •   18:00

Astfel, 70,5% dintre intervievați consideră că "Trebuie oprit urgent războiul, chiar daca asta ar însemna să cedeze și
Ucraina ceva"
, relatează Antena 3 CNN.

Doar ceva mai mult de 28% consideră că Ucraina trebuie ajutată până când câștigă conflictul iar Rusia își retrage trupele.

Românii, în proporție de 51%, consideră că Rusia este de vină pentru războiul din Ucraina. 26,3% indică în principal Rusia dar cred că "are și Ucraina o parte din vină" iar circa 16% dintre intervievați pun vina declanșării conflictului pe SUA și UE.

Populația României este de total acord (53,5%) și în general de acord (24,1%) că în țară "se acordă prea multă atenție" conflictului din Ucraina și nu se discută despre alte probleme mai importante pentru oameni, mai arată sondajul citat de Antena 3 CNN.

Studiul a fost realizat de Laboratorul pentru Analiza Războiului Informațional și Comunicare Strategică (LARICS), în parteneriat cu Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale (ISPRI) al Academiei Române.

Sondajul a fost efectuat prin interviuri telefonice în perioada 29 septembrie – 10 octombrie 2022, pe un eșantion de 1.001 persoane adulte din București și toate județele țării.

Marja de eroare este de +/- 3,1% la un grad de încredere de 95%.

×
Subiecte în articol: Ucraina sondaj romani teritorii pace LARICS ISPRI
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close