Antena 3 CNN Actualitate 1.300 de români care urmau să-și petreacă vacanța în Grecia, păcăliți cu 450.000 de euro de o agenție de turism elenă

1.300 de români care urmau să-și petreacă vacanța în Grecia, păcăliți cu 450.000 de euro de o agenție de turism elenă

O agenție de turism din Grecia și-a suspendat activitatea, iar peste 1.300 de români au fost păgubiți pagubele ajungând la o sumă totală de aproximativ 450.000 euro.

1.300 de români care urmau să-și petreacă vacanța în Grecia, păcăliți cu 450.000 de euro de o agenție de turism elenă
de Andreea Cigolea    |    26 Iun 2021   •   11:39

Ministerul Economiei s-a autosesizat în acest caz. 

”Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) s-a autosesizat în cazul suspendării temporare a activității agenției de turism organizatoare Mouzenidis Travel Greece, care, prin întreruperea prestării serviciilor în perioada 18 iunie-31 iulie 2021, a păgubit 1.303 de români care urmau să își petreacă vacanța în Grecia, cu o sumă totală de aproximativ 450.000 euro”, a transmis vineri ministerul.

Reprezentanții instituției susțin că au luat legătura cu autoritățile din Grecia, în urma comunicării oficiale din data de 17 iunie, prin care agenția anunța decizia de suspendare temporară a activității.

„Dacă ipoteza este adevărată și Mouzenidis Travel Greece și-a declarat insolvența, românii păgubiți ar putea beneficia de protecție. Conform art. 17, alin. (1) din Directiva (UE) 2015/2302 a Parlamentului European și a Consiliului din 25 noiembrie 2015 privind pachetele de servicii de călătorie și serviciile de călătorie asociate, «statele membre se asigură că organizatorii stabiliți pe teritoriul lor oferă garanții privind rambursarea tuturor plăților efectuate de către sau pe seama călătorilor, în măsura în care serviciile relevante nu sunt furnizate ca urmare a insolvenței organizatorului»”, se mai arată în comunicatul MEAT.

Reprezentanții ministerului Economiei demersuri pentru recuperarea sumelor  

Ministerul face apel la agențiile de turism intermediare din țară, care au facilitat achiziționarea vacanțelor, să acorde în continuare asistență clienților afectați și „le mulțumim, pe această cale, pentru inițiativa lor, ca răspuns la criză, de a plăti din efort propriu contravaloarea serviciilor către aceleași destinații ori altele, în conformitate cu opțiunea turiștilor, sau chiar de a returna banii”.

Reprezentanții MEAT susțin că vor sprijini demersurile întreprinse pentru recuperarea sumelor achitate către agenția de turism elenă.

×
Subiecte în articol: Grecia euro vacanţă
Parteneri
Elevii vor avea o oră în plus pe săptămână, din anul școlar 2023-2024
x close