România, 2013 - cea mai mică medie cu care s-a intrat la liceu: 3,22

de M.Z.    |    17 Iul 2013   •   08:59
România, 2013 - cea mai mică medie cu care s-a intrat la liceu: 3,22 Foto: Intact Images
O parte dintre liceele unde s-a intrat cu medii mici, în urma repartizării de luni, au înregistrat rezultate foarte slabe la sesiunea iunie-iulie a bacalaureatului de anul acesta, respectiv promovabilitate cu mult sub media naţională sau chiar niciun candidat înscris la examen.

Aşa se face că, în acest an, media cea mică de intrare la un liceu a fost 3,22. S-a întâmplat la Călăraşi şi Târgovişte, dar nici alte oraşe din ţară nu sunt mai prejos în ceea ce priveşte limita minimă de admitere.
 

Cele mai mici medii ale ultimului admis, în urma repartizării computerizate în licee, s-au înregistrat la: 

Liceul Tehnologic "Dan Mateescu" din Călăraşi (ultima medie de admitere - 3,22
Liceul Tehnologic "Nicolae Mihăescu" Târgovişte - 3,22
Liceul Teoretic Videle, judeţul Teleorman - 3,31
Liceul Tehnologic "Mihai Viteazul" Vişina, judeţul Dâmboviţa - 3,32
Liceul Teoretic Piatra, judeţul Teleorman - 3,34
Liceul Teoretic Roznov, judeţul Neamţ - 3,35
Liceul Tehnologic Halanga, judeţul Mehedinţi  -3,36
Liceul Tehnologic Reviga, judeţul Ialomiţa - 3,38
Liceul "Alexandru Odobescu" Lehliu Gară, judeţul Călăraşi - 3,38
Colegiul Tehnic "Iuliu Maniu" Bucureşti - 3,39
 
Două dintre aceste licee, respectiv Liceul Tehnologic Reviga, jud. Ialomiţa, şi Liceul "Alexandru Odobescu" Lehliu Gară, judeţul Călăraşi, nu au avut niciun candidat înscris la bacalaureatul din sesiunea iunie-iulie. 
 
Liceele cu cele mai mici rezultate, pe judeţe/oraşe

Alba - cea mai mică medie din judeţ, 3,79, s-a înregistrat la Colegiul Tehnologic Silvic din Câmpeni, unde bacalaureatul a fost promovat de 56 din cei 156 de elevi înscrişi.

Bihor - cu cea mai mică medie s-a intrat la Colegiul Tehnic "Constantin Brâncuşi" din Oradea, unde ultima medie de admitere la clasa de mecanică este 3,58. 
 
Bistriţa-Năsăud - pe ultimul loc se află Liceul Teoretic "Constantin Romanu Vivu" din Teaca, profilul servicii, clasa de comerţ, unde s-a intrat cu 3,59.

Buzău - media cea mai mică, 3,64, s-a înregistrat la Liceul Tehnologic "Victor Frunză" din Râmnicu Sărat, unde patru din cei 75 de candidaţi înscrişi au reuşit să treacă examenul de bacalaureat.
 
Braşov - ultimul loc la admitere revine Colegiului Tehnic "Remus Răduleţ" (ultima medie - 3,62), specializarea mecanică.
 
Cluj - cea mai mică notă a fost 3,73, la Colegiul Tehnic "Raluca Ripan", unde prima medie a fost 7,80. 
 
Constanţa - media cea mai mică a fost 3,68, la Liceul Tehnologic "Carsium" din Hârşova, unde numai doi din cei 90 de candidaţi au luat bacalaureatul.
 
Hunedoara - cea mai mică medie cu care a fost repartizat un elev în clasa a IX-a este 3,51, la Liceul Tehnologic "Crişan" din Crişcior. Aici şi promovabilitatea la bacalaureat a fost extrem de redusă, doar 6 din 149 de candidaţi înscrişi reuşind să ia examenul.
 
Mureş - media de intrare cea mai mică, 3,50, s-a înregistrat la Liceul "Constantin Brâncuşi" din Târnăveni, unde patru din 91 de elevi înscrişi au trecut examenul de bacalaureat.
 
Prahova - cea mai mică medie cu care un elev a intrat la un liceu din Prahova este 3,59, candidatul fiind repartizat la un colegiu tehnic din municipiul Câmpina.
 
Sibiu - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară "Terezianum" a avut cea mai redusă medie de admitere, 3,80, scorul de promovare la bacalaureat fiind de 24 din 132 de candidaţi.
 
Suceava - cea mai mică medie de admitere, 3,79, a fost înregistrată la Colegiul Tehnic din Siret, la specializarea mecanică, colegiu la care jumătate din cei 247 de candidaţi înscrişi au luat bacalaureatul.
 
Vaslui - cea mai mică medie de admitere din judeţul Vaslui, 3,57, s-a înregistrat la la Colegiul tennic "Alexandru Ioan Cuza", din Bârlad, unde 82 din 248 de candidaţi înscrişi au promovat examenul de bacalaureat.
 
Vrancea - cea mai mică medie la admitere, 3,82, s-a înregistrat la Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea" din Focşani. La acest colegiu, 54 din cei 388 de candidaţi înscrişi au luat examenul de bacalaureat în prima sesiune.
 
Bucureşti - Colegiului Tehnic "Iuliu Maniu"
                  - Liceul Tehnologic "Elie Radu" - ultima medie de admitere - 3,82
                  - Liceul "Dimitrie Gusti" - 3,78
                  - Liceul Tehnologic "Sf. Pantelimon" - 4,21
 
Tot în Bucureşti, există două licee unde, în urma primei etape de repartizare, nu s-a ocupat niciun loc la anumite specializări. Este vorba despre Liceul Tehnologic "Nicolae Teclu" (niciun loc ocupat dintre cele 29 de la specializarea materiale de construcţii) şi Colegiul Tehnic "Carol I" (niciun loc ocupat dintre cele 29 de la specializarea electric).


 

x close