Antena 3 CNN Actualitate România a avut creştere economică în primul trimestru, iar situaţia financiară este stabilă

România a avut creştere economică în primul trimestru, iar situaţia financiară este stabilă

România a avut creştere economică în primul trimestru, iar situaţia financiară este stabilă
Sursa foto: Foto: businessweek.com
de M.Z.    |    02 Mai 2012   •   19:57

România a avut, în primele trei luni din 2012, o creştere economică de 1,5%, iar din punct de vedere financiar situaţia este stabilă, a declarat, miercuri, premierul demis Mihai-Răzvan Ungureanu, potrivit Agerpres.

"Au fost 78 de zile dificile şi sunt convins că rezultatele acestor eforturi se vor vedea. Credibilitatea unui stat se construieşte în ani, dar poate fi pierdută într-o secundă. Obiectivul nostru a fost consolidarea creşterii economice a României. Prognoza noastră este de 1,5-2%. Nu-i mare, dar printr-un proces consistent de absorbţie a fondurilor europene şi de combatere a evaziunii fiscale este o ţintă care poate fi îndeplinită (...) chiar punându-mi speranţa de a fi depăşită de un nou Executiv. În actualul context european, acest rezultat ar arăta foarte bine. Oricum, pentru primul trimestru al anului în curs, cifrele arată o creştere de 1,5 procente în ciuda condiţiilor meteorologice nefavorabile", a afirmat Ungureanu.

Prim-ministrul a mai precizat că, din punct de vedere financiar, România este stabilă datorită şi acordurilor semnate cu FMI şi Comisia Europeană.

"România este, astăzi, într-o situaţie stabilă din punct de vedere financiar. Acordul cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană reprezintă o garanţie de credibilitate. Ne-am încadrat în ţinta de deficit de 1,9%", a adăugat Mihai-Răzvan Ungureanu.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close