Antena 3 CNN Actualitate România a obţinut o derogare de la obligaţia de a plăti despăgubiri în cazul întârzierii trenurilor

România a obţinut o derogare de la obligaţia de a plăti despăgubiri în cazul întârzierii trenurilor

România a obţinut o derogare de la obligaţia de a plăti despăgubiri în cazul întârzierii trenurilor
Sursa foto: tren
04 Dec 2009   •   09:13

Românii care călătoresc cu trenul nu vor putea cere, până în anul 2014, despăgubiri pentru întârzierea trenurilor. Ţara noastră a obţinut o derogare de la regulamentul Comisiei Europene privind drepturile călătorilor.

În regulamentul european în domeniul transportului feroviar prevederile legate de despăgubirile acordate călătorilor pentru întârzierile trenurilor sunt falcultative.

?Romania a stabilit prin legislatie proprie că nu va acorda despăgubiri, printr-o derogare permanentă la cursele interne de scurt parcurs, de cinci ani la cele interne de lung parcurs, iar, cum trenuri internaţionale complete nu avem, nici aici nu se vor acorda despăgubri în caz de întârzieri? a spus Gheorghe Popa, secretar de stat în Ministerul Transporturilor

Regulamentul european prevede despăgubiri de minim 25% din preţul biletului, pentru o întârziere între 60 şi 119 minute şi minimum 50% din preţul legitimaţiei de transport pentru o întârziere de peste 120 de minute. Autorităţile de la Bucureşti au reuşit astfel să evite alocarea unor sume imense pentru despăgubiri, mai ales că în primele nouă luni ale anului, trenurile au întârziat în total nu mai puţin de ....trei ani.

Antena 3


×
Subiecte în articol: CFR trenuri despagubiri
Parteneri
Designerul Mihai Albu a fost diagnosticat cu cancer
x close