Antena 3 CNN Actualitate România a trecut la ora de vară. Ceasurile au fost date înainte cu 60 de minute

România a trecut la ora de vară. Ceasurile au fost date înainte cu 60 de minute

România a trecut la ora de vară. Ceasurile au fost date înainte cu 60 de minute
Sursa foto: ceas
28 Mar 2010   •   11:18

România a trecut oficial la ora de vară. Sâmbătă noapte, ora 3 a devenit ora 4, şi astfel duminica aceasta este cea mai scurtă din an, cu doar 23 de ore. Cei care au călătorit sâmbătă noapte cu trenul au ajuns la destinaţie cu mici întârzieri, dar programul nu a fost dat peste cap.

Orarul de vară din România a fost corelat cu cel practicat în ţările Uniunii Europene.

Ora oficială se aplică pentru perioada cuprinsă între ultima duminică a lunii martie şi ultima duminică a lunii octombrie. Schimbarea nu este simultană în toate ţările, din cauza diferenţei de fus orar.

Peste 80 de trenuri care au circulat sâmbătă noapte au fost afectate de trecerea la ora de vară. Călătorii aflaţi în Gara de Nord nu au fost însă luaţi prin surprindere.

CFR Călători a anunţat mici întârzieri pentru garniturile care s-au aflat în circulaţie între orele 3.00 şi 4.00 (ora de iarnă). Astfel, 86 de trenuri care s-au aflat în circulaţie la ora 3.00 au fost afectate de trecerea la ora de vară, din care 26 aveau în compunere vagoane de dormit.

Trenurile spre Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina şi Bulgaria au circulat normal, după orele trecute în mersul trenurilor, pentru că trecerea la ora de vară s-a făcut în aceeaşi zi şi în aceste state.

Partea bună este că ne vom bucura mai mult de lumină naturală, pentru că soarele va apune astăzi la ora 19.30.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ORA România vara tren Soare
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close