Antena 3 CNN Actualitate România anului 2015. Neurochirurgul Leon Dănăilă vrea să-şi vândă casa, pentru a putea tipări o nouă lucrare ştiinţifică

România anului 2015. Neurochirurgul Leon Dănăilă vrea să-şi vândă casa, pentru a putea tipări o nouă lucrare ştiinţifică

România anului 2015. Neurochirurgul Leon Dănăilă vrea să-şi vândă casa, pentru a putea tipări o nouă lucrare ştiinţifică
Sursa foto: Foto: darabaneni.ro
21 Mar 2015   •   10:07

România nu ştie să-şi aprecieze valorile. Este deja o axiomă, care deşi nu are nevoie, poate fi demonstrată.

Este cazul neurochirurgului Leon Dănăilă, nevoit să-şi vândă apartamentul, pentru a putea publica o nouă lucrare ştiinţifică.

"Acum scriu încă o carte şi mă gândesc cum s-o plătesc. Dar am găsit o soluţie- eu am donat casa de la Darabani şi tot ce am acolo Primăriei, iar casa soţiei de la Davideşti, Argeş, am donat-o tot Primăriei. Am apartamentul în care stau ca avere şi acum m-am trezit că nu am bani cu ce să public. Am găsit pe cineva să-i vând apartamentul în care stau, cu condiţia să stau în el până când mor şi-mi dă o sumă de bani şi aşa o să pot publica o altă carte pe care o am aproape” spune Leon Dănăilă.

La aproape 83 de ani si aproape 60 de ani de carieră, timp în care a efectuat peste 40.000 de intervenţii chirurgicale, după zeci de cărţi şi sute de articole ştiinţifice, academicianul profesor doctor Dănăilă este remunerat cu aproximativ 2.500 de lei pe lună.

"Functional Neuroanatomy of the Brain", un tratat de câteva mii de pagini, munca de zece ani a profesorului, a costat 130.000 de lei pentru a fi publicat.

Comparativ, în Statele Unite, salariul mediu pentru un neurochirurg, în 2010, era de aproximativ 760.000 de dolari anual. Neurochirurgii de top câştigă peste 1 milion de dolari anual. Ai noştri abia primesc în jur de 7.500 de dolari pe an.

×
Subiecte în articol: leon danaila
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close