x close

România, aproape de media comunitară, la absorbția de fonduri europene. Roxana Mînzatu, despre proiectele realizate din bani europeni

10 Iul 2019   •   10:45
România, aproape de media comunitară, la absorbția de fonduri europene. Roxana Mînzatu, despre proiectele realizate din bani europeni Foto: Captură Antena 3

România a intrat în rândul ţărilor care atrag sume importante din fondurile europene. Ţara noastră a reuşit să acceseze 9,25 miliarde de euro din banii alocaţi de Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă 30% din banii care ne sunt destinaţi. Asta în condiţiile în care media europeană este de 33 de procente. Cei mai mulţi bani au mers către programele de dezvoltarea rurală - 4 miliarde de euro, către proiectele de infrastructura mare- 2,2 miliarde de euro şi programul operaţional regional - 1,4 miliarde de euro.

Topul judeţelor în care au ajuns cei mai mulţi bani este condus de Ilfov, urmat de municipiul Bucureşti, Cluj, Constanţa şi Bihor.

Roxana Mînzatu, noul ministru al Fondurilor Europene, a fost invitată la Antena 3, unde a vorbit cu Adrian Ursu unde a vorbit despre contractele semnate pentru proiecte finanţate din bani-europeni-4998.html">bani europeni.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati