Antena 3 Actualitate România ar putea adera la Schengen până la sfârşitul lui 2011

România ar putea adera la Schengen până la sfârşitul lui 2011

de Antena3.ro    |    24 Mar 2011   •   11:51
România ar putea adera la Schengen până la sfârşitul lui 2011
Sursa foto: Foto: ukrainians.ca

România şi Bulgaria vor adera curând la spaţiul Schengen, cel mai probabil până la sfârşitul anului 2011, a declarat secretarul de stat din Ministerul german de Externe, Werner Hoyer, relatează joi Sofia Echo, în pagina electronică.

Până să ajungă acolo, România ar trebui să se ocupe de eliminarea corupţiei generalizate, iar Bulgaria ar trebui să se concentreze pe controlarea graniţei cu turcia, a recomandat demnitarul.

"Mă aştept ca raportul Comisiei Europene să fie publicat în iunie şi, potrivit proiectului acestui raport, el va fi pozitiv. Prin urmare sper că, până la sfârşitul anului 2011, va exista un rezultat, indiferent dacă aderarea va avea loc imediat sau în etape", a declarat oficialul german.   

Atât Comisia Europeană, cât şi Germania au remarcat faptul că România şi Bulgaria au depus eforturi considerabile pentru a adera la spaţiul Schengen, a completat Hayer.

×
Subiecte în articol: aderare Bulgaria coruptie
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close