Antena 3 CNN Actualitate România ar putea organiza Campionatele Europene de lupte începând cu anul 2017

România ar putea organiza Campionatele Europene de lupte începând cu anul 2017

România ar putea organiza Campionatele Europene de lupte începând cu anul 2017
Sursa foto: foto: eclujeanul.ro
18 Mar 2015   •   12:55

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte a declarat cu ocazia aniversării a 85 de ani de la înfiinţarea forului de specialitate, că România are şanse mari să primească dreptul de organizare a Campionatelor Europene din 2017. Răzvan Pârcălabu a afirmat că primirea dreptului de organizare a Campionatelor Europene din 2017 nu ar reprezenta o surpriză, deoarece România a dovedit că are capacitatea de a găzdui competiţii importante.

"Munca noastră începe să dea roade, atât pe saltea, cât şi în afara acesteia. Aşa cum am promis în urmă cu ceva vreme, România va organiza anul viitor Campionatele Europene rezervate juniorilor. Mai mult, aş vrea să vă spun în premieră, că după o pauză de 40 de ani, suntem foarte aproape să organizăm în anul 2017 Campionatul European de seniori, menţionând aici eforturile depuse constant de domnul Cristian Poteraş, care este vicepreşedinte al forului european", a spus Pârcălabu, înaintea Adunării Generale a Federaţiei Române de Lupte, care a avut loc la sediul COSR.

Acesta spune că România poate organiza o astfel de competiţie de nivel european. "În opinia mea, organizarea unei asemenea competiţii vine într-o ordine firească a lucrurilor, după ce anul trecut am reuşit să organizăm la Bucureşti două turnee internaţionale, competiţii ce pot rivaliza cu un campionat european sau mondial în condiţii de concurs, organizare şi cazare de patru stele. Numărul de ţări participante a fost un record pentru noi după 1989, fiind prezente 28 de ţări", a completat Pârcălabu.

Până acum, luptătorii români au cucerit şapte medalii de aur, opt de argint şi 17 de bronz la Jocurile Olimpice. Ultima medalie cucerită de un luptător român la Jocurile Olimpice a fost în 1992, la Barcelona, când Ioan Grigoraş urca pe treapta a treia a podiumului la categoria 130 de kilograme. 

×
Subiecte în articol: lupte
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close