Antena 3 CNN Actualitate România ar putea primi o lovitură mortală! Carnea de porc, interzisă la export?

România ar putea primi o lovitură mortală! Carnea de porc, interzisă la export?

România ar putea primi o lovitură mortală! Carnea de porc, interzisă la export?
Sursa foto: Foto: pixabay.com
21 Oct 2019   •   20:54

Sorin Minea, președintele Romalimenta, a declarat luni că România este în mare pericol de a avea exporturile de carne de porc blocate de către Uniunea Europeană din cauză că autoritățile române nu au comunicat datele complete ale efectelor pestei porcine în țara noastră.

Acest lucru ar însemna o lovitură de peste 150 de milioane de euro.

Într-o intervenție în emisiunea "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3, Sorin Minea a declarat că nu este vorba doar despre carnea de porc.

"Informațiile sunt direct de la Bruxelles, sunt informații publice, nu-i vorba numai de carnea de porc, care la ora actuală este interzisă la export. La ora actuală, dacă se votează rezoluția, este vorba și de preparatele din carne în totalitate, România intrând toată în zona roșie", a spus Minea.

Ministrul agriculturii, Petre Daea a declarat că exporturile de carne de porc nu vor fi oprite.

"Nu se va întâmpla pentru că știu cum s-a derulat firul evenimentelor. O asociație din România a făcut un lobby la Comisia Europeană solicitând să fie înroșită toată țara pentru că atunci mișcarea efectivelor de animale în interiorul țării este mai facilă. Înroșită înseamnă să se spună că toată România este ocupată de pestă porcină, situație care nu este așa", a spus Petre Daea.

Daea a subliniat că a făcut o serie întreagă de demersuri pentru ca România să fie protejată de eventualele sancțiuni legate de exportul de carne de porc.

 

 

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire petre daea
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
El este românul ucis în Congo de o rachetă. Ar fi împlinit 23 de ani peste 6 zile
x close