Antena 3 CNN Actualitate România ar putea recâştiga accesul la 320 de milioane de euro. Uniunea Europeană ar putea să reia plăţile către ţara noastră în cadrul unui program operaţional

România ar putea recâştiga accesul la 320 de milioane de euro. Uniunea Europeană ar putea să reia plăţile către ţara noastră în cadrul unui program operaţional

România ar putea recâştiga accesul la 320 de milioane de euro. Uniunea Europeană ar putea să reia plăţile către ţara noastră în cadrul unui program operaţional
Sursa foto: Foto: caleaeuropeana.ro
08 Noi 2012   •   07:28

Uniunea Europeană ar putea să-şi reia plăţile către România pentru Programul Operaţional de Pescuit. Este vorba despre 320 de milioane de euro, plăţi suspendate la începutul anului din cauza problemelor găsite de experţii europeni. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a avut mai multe întâlniri la Bruxelles, în care a precizat clar că ţara noastră nu susţine micşorarea bugetului pentru agricultorii români.

Potrivit lui Daniel Constantin, comisarul european Maria Damanaki apreciază progresele României în remedierea deficienţelor care au dus la întreruperea plăţilor din Programul Operaţional de Pescuit.

În discuţia cu comisarul pentru agricultură Dacian Cioloş, Daniel Constantin a cerut ca România să beneficieze, în anii 2014-2020, de alocări financiare cel puţin la acelaşi nivel ca în bugetul multianual precedent.

Potrivit ministrului, România şi Polonia, dar şi alte state solicită Uniunii Europene o perioadă de tranziţie până la aplicarea noii scheme de plată din cadrul Politicii Agricole Comune. Propunerea Comisiei a fost aceea de a nu se acorda, în viitor, sume mai mari de 300.000 de euro pe exploataţii însă ţara noastră nu este de acord cu acest plafon şi, împreună cu Cehia şi Germania, doreşte o formulă de compromis.

În timpul vizitei la Bruxelles, ministrul a participat şi la ceremonia în care municipiul Piteşti a primit titlul de "oraş al sportului pentru anul 2013".Distincţia i-a fost înmânată primarului municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc.

×
Subiecte în articol: fonduri europene Daniel Constantin
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close