Antena 3 CNN Actualitate România are cea mai mare rată a riscului de sărăcie în rândul angajaţilor din Uniunea Europeană

România are cea mai mare rată a riscului de sărăcie în rândul angajaţilor din Uniunea Europeană

România are cea mai mare rată a riscului de sărăcie în rândul angajaţilor din Uniunea Europeană
Sursa foto: Foto: cronicadeiasi.ro
de S.T.    |    30 Aug 2012   •   16:18

Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii, a declarat, joi, că rata riscului de sărăcie în rândul persoanelor care lucrează este de 17,3 la sută în România, cea mai mare din Uniunea Europeană, în timp ce rata de participare la formarea continuă pentru populaţia între 25 şi 64 de ani este cea mai mică.

"Riscul ridicat de sărăcie în rândul celor care lucrează creşte în mod continuu. Acest lucru este foarte îngrijorător pentru România, pentru că şi aşa salariile sunt la un nivel foarte mic, celelate posibilităţi, de a obţine venituri din alte surse, de asemenea sunt mici, iar diferenţa între veniturile mici şi cele foarte mari creşte în fiecare zi", a mai spus Mariana Câmpeanu, citată de  Mediafax.

Totodată, demnitarul a precizat că, potrivit unui studiu realizat de Ministerul Muncii, 25,9 la sută dintre români consideră că sunt bine plătiţi, în comparaţie cu 63 la sută în Danemarca sau 60,5 la sută în Luxemburg.

"Sigur că sunt nişte ţări în care nivelul de trai este foarte bun, dar diferenţa este foarte mare", a spus ministrul.

Pe de altă parte, Câmpeanu a arătat că 78,7 la sută din populaţia angajată cu contract de muncă pe perioadă determinată a acceptat acest tip de contract din cauza faptului că nu a găsit un loc de muncă permanent.

"Ceea ce este îngrijorător este că 20 la sută dintre români consideră că slujba deţinută nu le oferă perspective pentru a avansa în carieră. Ceea ce este la fel de îngrijorător este că rata de participare la formarea continuă pentru populaţia între 25 şi 64 de ani este, la fel, cea mai mică din Europa. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu participarea şomerilor la cursuri de calificare şi de recalificare, iar ponderea persoanelor care părăsesc timpuriu sistemele de învăţământ este în continuă creştere în România", a mai spus Câmpeanu.

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close