Antena 3 CNN Actualitate Românii sărbătoresc duminică Ziua Armatei

Românii sărbătoresc duminică Ziua Armatei

Românii sărbătoresc duminică Ziua Armatei
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Oct 2015   •   09:15

Românii sărbătoresc astăzi Ziua Armatei. Evenimentul va fi marcat de o serie de ceremonii în mai multe oraşe ale ţării. Preşedintele Klaus Iohaniss va fi prezent la Arad, iar ministrul Apărării, Mircea Duşa va merge la ceremonia din Satu Mare. 

 
Ceremoniile dedicate Zilei Armatei au început încă din 4 septembrie când drapelul României a pormit de la Bucureşti pe un traseu de aproape 1.000 de kilometri. Militarii români au refăcut drumul parcurs în 1944 de Armata Română, după întoarcerea armelor împotriva foştilor aliaţi, pentru eliberarea teritoriului naţional. 
 
Ieri, „Ştafeta Veteranilor" a ajuns în municipiul Satu Mare şi a fost purtată spre final de ministrul Apărării Mircea Duşa. 
 
La eveniment au participat şi veterani de război care au venit să onoreze Armata Română şi să îşi amintească de evenimentele marcante de acum 70 de ani.
 
Evenimentele dedicate Armatei Române vor continua şi astăzi când ministrul Mircea Duşa va participa la ceremonia de depunere de coroane de flori la Monumentul Eroilor din Satu Mare.
 

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close