Antena 3 CNN Actualitate România asigură instructaj, prin SPP, pentru protecția VIP-urilor la Cupa Mondială FIFA în Qatar. NATO oferă sprijin de securitate 

România asigură instructaj, prin SPP, pentru protecția VIP-urilor la Cupa Mondială FIFA în Qatar. NATO oferă sprijin de securitate 

NATO va oferi sprijin Qatar pentru aspectele de securitate ale Cupei Mondiale organizată FIFA în perioada 21 noiembrie-18 decembrie.

România asigură instructaj, prin SPP, pentru protecția VIP-urilor la Cupa Mondială FIFA în Qatar. NATO oferă sprijin de securitate 
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    23 Iun 2022   •   15:35

În plus, în cadrul acestei cooperări, România va oferi, prin intermediul SPP, instruire pentru protecția persoanelor foarte importante (VIP) și pentru contracararea amenințărilor reprezentate de dispozitivele explozive improvizate.

"Ca parte a cooperării strânse dintre Statul Qatar și NATO, Alianța Nord-Atlantică va oferi sprijin pentru aspectele de securitate ale Cupei Mondiale a Federației Internaționale a Asociației de Fotbal (FIFA)", se arată în comunicatul NATO remis presei.

Competiția este programată să aibă loc în statul Qatar între 21 noiembrie și 18 decembrie 2022.

"Sprijinul va include instruire împotriva amenințărilor reprezentate de materialele chimice, biologice, radiologice și nucleare (CBRN), care va fi oferită de Slovacia și Centrul comun de excelență pentru apărare CBRN al NATO din Republica Cehă. 

De asemenea, va include instruire pentru protecția persoanelor foarte importante (VIP) și pentru contracararea amenințărilor reprezentate de dispozitivele explozive improvizate, care vor fi oferite de România. 

O primă sesiune de instruire care tratează amenințările chimice, biologice, radiologice și nucleare a fost organizată în luna mai trecută în Slovacia. 

Statul Qatar este un partener angajat al NATO și a fost implicat activ cu Alianța Atlantică de mulți ani", se arată în finalul comunicatului.
 

×
Subiecte în articol: Cupa Mondială Fotbal FIFA Qatar NATO
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close